Új hozzászólás Aktív témák

  • _Smooth

    senior tag

    Sziasztok,

    3 éve megvettem haverom 5éves gépét, hogy na majd akkor végre újra nekiüköl pár játéknak.
    Hát jól nem lett belőle semmi, gyak parlagon hevert a masina; 4690+970OC+8GB DDR3.
    Viszont végre lett idő és kedv is, az épp futtatott címekkel még nagyjából meg is bírkózik (jelenlegi legnagyobb vasigényű példány talán a FarCry5, de valszeg a 6-ra is beneveznék majd, illetve némi multi; OverWatch, Paladins, esetleg valami CoD).
    Azonban lenne 1-2 új cím, ami érdekelne (CyberPunk, Hellblade2, Jurassic Park), ezekre viszont már érzésre nagyon kevés lenne ez a vas.

    Azonban kocagémerként továbbra is inkább valami kompakt, csendes, büdzsé gépet tartanék racionálisnak (bár lenne pénz nagyvazsra is).

    A ház valszeg Zalman T3 Plus lenne, így ebbe kellene beleférjen minden komponens, ezért a 290+ VGA-k kizárva (pl. 6700XT - a kisebbek már annyival drágábbak, amennyit nekem nem ér meg).

    Eredetileg ez tűnt egy jó kiindulási alapnak:
    Asrock B550M Pro4
    R5 5600x
    RX 6600
    16GB DDR4 3600 CL16 (Kingston Fury Renegade)
    tápot valszeg megtartanám, bár hirtelen nem emlékszem, milyen/mekkora, de elég kell legyen
    Samsung 870Pro 250GB + Sandisk Ultra 1TB maradnak

    Igazából véleményekre, más szemszögekre lennék kíváncsi.
    Illetve pár változás már az elmúlt napokban:
    5600X --> sima 5600 --> 5600G (eddig úgy tudtam, az X annyiban különbözik, hogy nincs szorzólock. Ha ez így van és egy kicsit erősebb CPU hűtővel könnyedén növelhető némileg a teljesítménye, akkor megtartanám. Ha nem, akkor ránézésre talán a G sem igazán marad el teljesítményben, ellenben már 50k alatt megvan)
    RX6600 --> RX7600 (Bár FHD a terv a jövőben is, azért kacérkodtam a QHD gondolatával is. Nyilván jobb vétel lenne egy közel 7600 árban futó 6700XT, de azok ebben a méretben 25-30%-kal feljebb vannak árban.)
    16GB érzésre elég kéne legyen (ha játszom, csak játszom, nem fut háttérben semmi, de nem tudom, mik a valós tapasztalatok, indokolt-e 32GB)

    Monitort is cserélném, 24-ről indult, de valszeg 27" FHD lenne (tudom, itt már necces, inkább QHD kéne). Amit eddig kiszemeltem, az talán 165Hz.
    Szeretném, ha azok a játékok, amik grafikára, hangulatra építkeznek, szépen is jelennének meg, de nincs szükségem minden giccsre, kompromisszumkész vagyok.
    Bizonyos játékok esetén meg még direkt le is verem rendesen a grafikát (nem csak a jobb teljesítmény érdekében).

    Proci esetén, ár-érték arány, bottleneck tekintetében mik a tapasztalatok? Valóban elég lehet egy 5600G?
    Ha játékban valóban megtérül, valóban szükséges, akkor 5700-ast is néztem, az se lenne igazából gond. De minimál difire nem fizetnék annyival többet.

    :R

    # I got bored one day and put everything on a bagel...

Új hozzászólás Aktív témák