Új hozzászólás Aktív témák

  • Laci.1984

    lelkes újonc

    Sziasztok,
    Pár hete a segítségetekkel kerültek kiválasztásra az új számítógépem alkatrészei, amelyeket akkor be is szereztem és üzembe is helyeztünk. Az akkori segítségetekért továbbra is nagyon hálás vagyok.
    Lehet, hogy nem ide kellene írnom, hanem a milyen monitort vegyek topicba, de előbb Nálatok próbálkoznék. Egy Samsung ue32eh5000 tv-t használtam eddig (ez 1080p, 50 v 60Hz; most látom hogy a korábbi írásaimnál elírtam tévesen 52-re, de 32 colos), bár eddig nem túl sűrűn, most hogy van az új gép, majdnem napi szinten játszok kicsit, így már picit zavar, hogy vagy nem jó ez a tv a játszáshoz, vagy nem tudom, hogy kellene beállítani. Bízom benne, hogy nem kell még monitort is venni, hanem esetleg tudtok egy-két trükköt mondani, mi lenne a jó beállítás (egy ismerős ajánlotta a "mozi" beállítást, itt "film" van, sokkal jobb nem lett).
    Csatolok képeket is, nem igazán tudom szaknyelvesen elmondani, de ami zavar, hogy pl. a windowsnál, vagy sima netnél akkor néz ki „normálisan” a kép, ha az élességet 1-re leveszem a 100-ból, ha negyede-fele, vagy teljes élességre rakom, akkor színileg nem nagyon hasonlít, pontokból álló. Játékoknál nem annyira zavaró, bár ott is inkább leveszem az élességet, csak úgy vártam a csodát, hogy de szép éles lesz minden.
    Ha esetleg beállításokkal ez nem megoldható, akkor szerintetek milyen monitort érdemes venni (szintén az alacsony 50-80k kategóriában, akár használtan)? Egyáltalán mit bírnak el a lenti alkatrészeim (ez azért is lényeges, mert a másik topicban olvastam olyan hozzászólásokat, hogy azokhoz az alkatrészekhez bizonyos monitor felesleges, mert úgyse tudnak annyit)? Illetve elkezdtem olvasgatni a monitorokról, és nem tudom mi az amire pl. teljesen felesleges költeni. Pl. először 4k-ban gondolkodtam csak, de aztán olvastam, hogy 27 colosnál (egyelőre úgy érzem a 32 col az túl sok, kb. 80cm-re van a fejem a monitortól) bőven elég az 1440p. Olvastam 1ms válaszidőről, de máshol meg, hogy freesync mellett úgysincs értelme.
    Ezek a gépem alkatrészei:
    ASUS TUF GAMING B550M-PLUS
    Ryzen 5 5600
    XFX Speedster SWFT 210 AMD Radeon RX 6600 Core
    Előre is köszönöm szépen, ha tudtok segíteni!
    Köszi, Laci

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák