Új hozzászólás Aktív témák

  • Gery0505

    tag

    Sziasztok!
    Gép felújításon kezdtem el törni a buksimat, mert már elég régen vettem a mostani gépem, konkrétabban 2013-ban. Egyébként kiválóan működik, semmi működésbeli probléma nincs vele, de szeretném, ha az új megjelenések, és pl. új filmformátumok is mennének rajta 4K-ban teszem azt. Szeretném, ha ugyanilyen sokáig menne az új gép is, mint a jelenlegi, tehát időtállóra szeretném, amennyire csak lehetséges.

    1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
    Jelenleg most nem játszom, de nem tartom kizártnak, hogy később játsszak a gyerekekkel. Valószínű multiplayer játékok mennek majd. Egyébként multimédiára használnám a gépet, audio, filmek 4K-ban, később 8K-ban, és streamelés, online zenehallgatás, Tidal, Qobuz, stb. és persze net.
    2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
    Ezek vannak jelenleg a gépben:
    Alaplap: Asus P8Z77-V PRO
    VGA: Asus Radeon HD7950-DC2T-3GD5-V2
    CPU: Intel Core i5-3570K
    Procihűtő: Scythe Mugen 3 procihűtő (esetleg ez kompatibilis az AMD AM5 vagy Intel procikkal?)
    RAM: DDR3 Corsair Vengeance LP 2x4GB 1866MHz KIT
    SSD: Corsair Force 3 GS 128GB
    HDD 1. WD 1.0TB SATA-III Green (WD10EZRX)
    HDD 2. WD 2.0TB SATA-III Red NAS (WD20EFRX)
    HDD 3. WD 3.0TB SATA-III Red NAS
    HDD 4. WD 3.0TB SATA-III Red NAS
    HDD 4. WD 1.0TB SATA-III Black
    DVD: ASUS DRW-24B5ST
    Hangkari: Asus Xonar Essence STX II.
    Táp: FSP Aurum Gold AU500 series 500W-os

    Amit lehet, átmentenék az új gépbe. Videókártya, hangkártya, vinyók, esetleg DVD lejátszó, és a procihűtő.
    3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
    Az első és legfontosabb kérdésem az volna, hogy ebből a régi konfigból mit lehet átmenteni egy új vasra? Esetleg a VGA kártya átmenthető? Az új PCI-E 5.0 platform lefelé kompatibilis ezzel a kártyával? Később ezt is cserélném, de most az alaplapot, memóriát, procit, hozzá hűtőt szeretném elsősorban frissíteni, ha kell akkor új tápot is, mert már ez is 11 éves. Elég sok vinyó van a gépben, jó lenne ezekből is minél többet megtartani. Gondolom kelleni fog legalább egy M2-es meghajtó, amin a rendszer lenne. Az SSD elég viseltes, azt lecserélném egy újra. Van értelme megvenni a drága alaplapokat? Például az MSI MEG X670E Godlike lapot? Ez speciel nagyon tetszik, csak nem tudom, hogy kihasználnám-e a tudását, ill. nem overkill-e? Van mostanában valamely gyártónak az alaplapjaival probléma?
    4. Mennyi a kereted rá?
    Időtálló legyen, sokáig tudjam használni.
    5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont)
    DELL P2715Q monitorom van, nem tudom, hogy támogat-e ilyeneket, valószínűleg nem, elég régi ez is.
    +1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
    Eddig Asust használtam szinte mindenből, de az MSI is nagyon tetszik, ettől a gyártótól is lehet ajánlás. A lényeg a prémium minőség. A színvilág igazából mindegy, zárt dobozom van, Corsair Obsidian 550D. Egyébként nem találtam arra infót, hogy ebbe betehető-e például egy E-ATX alaplap?

    Előre is köszi a segítséget! :)

    "Failure is always an option." Adam Savage

Új hozzászólás Aktív témák