Új hozzászólás Aktív témák

  • _Smooth

    senior tag

    Sziasztok,

    haveromat sikerült ledumálnom a 1,5millás AlienWare notebookokról, cserébe viszont egy igen kompakt gamer PC-t kéne építsek neki.

    mini-ITX-en gondolkozom nagyjából az alábbiak szerint:
    Corsair 380T házba kerülne bele az egész (jól hordozható, remekül szellőzik és vadul néz ki).
    Táp talán szintén Corsair lenne (mindenképp moduláris), valszeg 600W.

    Alaplap: ASROCK H97M-ITX/AC (esetleg Z97M-ITX/ac + 6k) - van bármi értelme a Z97E-ITX/ac-nak? kb 14k felár. Fontos lenne az erős wifi is. Érdemes olyan lapot választani, vagy inkább egy kártyával oldjam meg?
    Tuning 95%, hogy nem lesz.

    CPU: Intel Core i5-4690 (alapvetően nem a K-s verzió, mivel tuning nincs tervezve). Valszeg egy Thermaltake passzív hűtővel. (házon elöl-hátul venti van)
    Vagy elég lehet egy kisebb i5-ös is? Esetleg mindenképp i7-ben gondolkozzak? (a legolcsóbb - talán 4770 - is durván 1,5× drágább, teszteken pedig alig láttam difit játék alatt - másra nem használja, amire ne lenne elég egy pentium is)

    VGA: GTX970 (valszeg egy Strix). Ha mégsem az Asus kártyája marad, van olyan modell/márka ami kerülendő?
    CPU-VGA páros? Érzésre felesleges lenne az i7-es, amúgy egy 1920×1080 monitorra menne ki a jel.

    RAM: 2×4GB 1600MHz CL9 környéki modulok. Talán Kingston vagy Corsair.

    SSD: 240-250GB valszeg Crucial MX100 vagy Samu 850.
    HDD: 1TB WD green (csak adatoknak, nem a játékokhoz)

    Ez a rendszer így életképes lesz? Szellőzés/hűtés elméletben elég jónak tűnik (alaplap vízszintesen fekszik, meleglevegő felfelé száll - VGA erre merőleges, kintről közvetlenül a ház falánál levegőt beszívja és elvileg hátra kitolja, miközben a nyák falat képez a proci felé, így ott az elöl-hátul elhelyezett hűtők szépen keresztül húzzák a levegőt a lapon és a procira tronyozott passzív hűtőn - táp alul be, hátul kitolja)
    Alaplap esetén kell-e bármire ügyelni? Elegendő lesz-e ehhez a rendszerhez, nem lesznek-e táp problémái vagy bármi egyéb gondja? VGA laptól és táptól is megkaphat minden szükséges forrást, igaz? RAMoknál még meg kéne néznem, tutira elférnek-e majd a CPU hűtő mellett/alatt.

    Köszi előre is.
    Üdv
    Smooth

    # I got bored one day and put everything on a bagel...

Új hozzászólás Aktív témák