Új hozzászólás Aktív témák

  • B4lag3

    csendes tag

    Sziasztok,

    Egy-két hete kértem a tanácsotokat játékgép összerakás ügyében, csak azért írok, hogy megköszönjem a segítségeteket, és megosszam mit sikerült összerakni.
    (az árakat csak tájékoztatólag írom, azóta változhattak is, meg én is csak fejből írom kb-ra)
    Ház: Thermaltake Core V1 ~12e
    Alaplap: Asrock H81m-ITX ~18e
    Processzor: i3-4150 3,5GHz LGA1150 - Dobozban lévő hűtővel ~35e
    RAM: Kingston 1x4GB DDR3 1600MHz ~12e
    Videokártya: Sapphire AMD Dual-X R9 280 ~66e
    SSD: Kingston 128GB ~20e
    Táp: Cooler Master 500W ~10e
    Összesen: ~173e

    A fenti listához képest ti h85 chipsetes alaplapot ajánlottatok i5 procival, hát ezeket nem fogadtam meg, viszont videokari terén felül vettem, az ajánlásotokhoz képest (az én eredetileg tervezettemhez képest meg pláne).
    A házat is ti ajánlottátok (nagyon köszönöm), megvagyok elégedve vele, bár képen jobban tetszett, élőben kicsit nagynak tűnik, de egyébként frankó a ház jól lehet szerelni meg a hűtése is jó sztem (van benne elöl egy marhanagy venti).

    Kiegészítők:
    Billentyűzet: Vezeték nélküli Rapoo, ilyen kicsi vékony könnyű cucc ~10e
    Játékvezérlő: Logitech F710 ~15e
    USB Drive: Transcend JF780 16GB USB3.0 ~6e
    Összesen: ~31e
    (billentyűzet gépelésre nem jó, nagyon nem, de nem is kell, SimCity-hez és jelszó pötyögéshez megfelel)

    Csak a gépre 150e-t szántam, kiegészítők nélkül, persze nem sikerült betartanom, némileg túlcsúsztam rajta.
    Kizárólag játékra vettem (dolgozás más gépen megy) konzol helyett, de a cél az volt hogy megközelítse egy konzol teljesítményét, és játék élményét, így egy tv-hez és házimozi rendszerhez csatlakoztatom 1db hdmi kábellel. Tehát 1080p-ben szerettem volna játszani.
    Játékok: SimCity, F1 2013, Shadow of Mordor
    A játékok közül a SimCity már megvan 2 éve az F1 meg a Shadow kb ~15e volt az 576-ban.

    Összesen tehát kb: 220e Ft-ot költöttem. Az eredeti költségkeretemet ~10-15%-al léptem túl.

    Összerakásnál volt egy kis szívás, elgörbítgettem az LGA lábakat az alaplapon szám szerint 3db-ot (rég volt már hogy gépet rakjak össze, és azok még nem ilyen sockettel voltak). Szerencsére a bolt szervize meg tudta javítani ahol vettem 1500 ft-ért. Ezt csak ezért írom, hogy ezzel óvatosan, aki maga rakná össze az alkatrészeket.

    Tapasztalatok: Szintetikus teszteket nem végeztem. A legtöbb erőforrást a fenti listából sztem, a Shadow of Mordor kéri, a játékba épített benchmark ~36 - 80 FPS között írja, úgy hogy alapból high, ill. ultra beállításokat ajánl a szoftver (és nem is nyúltam ezekhez hozzá). A látvány olyan mint a bemutató videókon. Játék közben én nem vettem észre hogy megröccenne. Szóval szerintem nagykirályság. A SimCity teljesen fullra rakva sem röcög, persze ez már egy régi játék ez nem meglepő.
    Amit még lehengerlőnek tartok az az UEFI boot az SSD-vel (firmware-ben UltraFast boot-ra állítva) win8 hamarabb indul el (jelszó kérésig) mint a tv-m bekapcsolna, ezt én még nem tapasztaltam meg, de nagyon brutális, nagyon megéri.
    Vinyót, vagy optikai meghajtót nem raktam a gépbe (így csak a ventik mocorognak), de az igazsághoz hozzátartozik, hogy van egy helyi hálózatom, amin van egy 1TB-os vinyó, meg van egy laptopom amiben van OD. És persze rá van kötve a gép hálózatra. Flash drive-ról telepítettem a win8-at meg az alaplap drivereket.

    Nagyon több játékot nem is fogok sztem venni rá (talán gyerekeknek valamelyik legos kalandjátékot), ezekkel elleszek év végéig tutira :). Így az SSD-n maradt kb. 20GB szabad terület. Egyébként nem értem, hogy pl. a Shadow of Mordor minimum igénye között i5 procit írnak, mikor nemhogy elindul, de sztem. tökéletesen megy a fenti konfigon.
    Tervezem, hogy játék közben mérném a terhelését a gépnek, tudtok erre ajánlani valami szoftvert, olyasmi kéne ami mondjuk grafikonokon ábrázolja a különböző értékeket. Linuxon rrd-tool-al meg scriptekkel össze tudnám dobni, de windózon nem tudom, hogy megy ez.

    Köszönöm az eddigi segítségeteket.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák