Új hozzászólás Aktív témák

  • Chosen

    addikt

    Sziasztok!

    Lenne egy fontos közleményem a Phenom II tulajoknak. Még mielőtt hűtőt akarna venni rá az adott tulaj, vagy éppen a jelenlegit lecserélni, mindenképpen próbálja meg alulfeszelni a procit, ugyanis gyárilag feleslegesen sokat kapnak és ettől feleslegesen nagymértékben melegednek. 1,37-1,40V körül alakul a gyári fesz általában, de a legtöbb Phenom II gond nélkül megy 1,25-1,3V-on is az alapórajelén. Hőtermelést legalább felezi/harmadolja akár ez a költséggel nem járó művelet. Szemléltetésképpen nekem egy Alpenföhn Brocken hűt egy Phenom X4 B55-et (955 BE), 1,4V-on már IDLE is meleg levegő jött ki belőle, játékok alatt már jócskán meleg lett belőle. Most 1,265V-on megy, így IDLE hideg levegő jön ki belőle, terhelve pedig langyos. Elég komolyan lehűlt, terhelve legalább 15C-ot hozott (vagy többet) és 0Ft-omba került az egész. Ha gondoljátok említsétek meg ezt a későbbi kérdezőknek is. ;)

    A négymagosítás miatt nem tudok konkrét hőmérsékletekkel szolgálni, csak 2 magos állapotban, de ott terhelve 36C-ról 26C-ra esett vissza a hőmérséklet.

    Off: Az alulfeszelésről: teljesen ártalmatlan dolog, tönkretenni nem lehet vele a procit, csak előnyére válhat minden szempontból, bővebben más topikban segítenek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák