Új hozzászólás Aktív témák

  • pittbaba

    aktív tag

    Sziasztok!

    Kb két hónapja vettem egy Logitech MX Master egeret, és kértétek, hogy egy kis idő elteltével reportoljak a tapasztalatokról:

    Egy szóval: Imádom!
    Kényelmes, és még a vállam is kevesebbet fáj. Napi 16 órát programozok, bármi kicsit is kényelmetlen az kijön idővel.
    Szinte pihentető érzés használni.
    Játékhoz is elég jó, bár nem úgy siklik mint ahogy megszoktam az egerektől, kicsit lomhább, ez által pontosabb, de hirtelen mozdulatoknál picit fura volt, mint ha homokban csúsztatnám.

    Azt nem szabad elhinni, hogy a tükrön is működik, nekem az egér helyén az asztalom szinte tükör simára csiszolódott az évek során, és néha azért hibázik egyet-egyet.

    Igazi hibának egy dolgot tudnék elmondani: Ha macska van otthon, inkább ne. :) Valahogy minden egyes alsó pórusából szőrök lógnak ki. Csak úgy egyszerűen leseperni/törölni nem lehet, mert az összes résbe beszorulnak szőrszálak, és csak egyesével kitépkedni tudom a kilógó részeket... (bocs muszáj volt leírnom)
    Az asszony minden egyes nap felporszívózik a macska miatt, szóval ezt nem úgy kell elképzelni, hogy fél méter macskaszőrben tologatom az egeret :D

    Az oldalsó görgő zseniális, folyamatosan használom mióta hozzászoktam. Programozók tudják, nincs elég széles monitor, és hosszú sor kijelölésnél többször neki is kell futni, mert le-le ugrik a kurzor. Most már ilyen nincs, kijelölés úgy történik, hogy kattintok és tekerem az oldalsó görgőt, precíz, pontos, gyors.
    Én szívem szerint tettem volna gombot az oldalsó görgőre is.

    Az oldalsó két gombot copy-paste használom, és tök jó, végre elérem őket, és nem kell áthelyeznem másik pozícióba/egyensúlyba a kezemet, hogy be tudjam nyomni. Nagyon egymás alatt-fölött vannak, de olyan jók kitalálták, hogy nem nyomsz mellé.

    A gesture gomb egy vicc, nehéz benyomni, soha nem használom, ellenben nagyon jó, hogy ott tudom pihentetni az ujjamat.. de igazából nem is kellene már semmire, annyira elvagyok nélküle, ez nem hiba, nekem nem kell, s ennyi.

    A végére hagytam a legtöbbet áldott és használt gyors-görgetési lehetőséget. Fontos, hogy jól be legyen állítva az érzékenység, mert ha hamar vált, akkor minden görgetésünk közben leold majd visszaaktiválódik a gyorsgörgetési opció, ez hangosan ütemesen kettőt kattan, zavaró. Nekem a szokásosnál pont egyel szándékosan erőteljesebbet kell görgetni, és akkor aktiválódik be a gyors funkció, így soha nincs akaratlan bénázás, viszont amikor kell akkor mindig működik. Több ezer sort átgörgetni most már nem úgy van, hogy inkább lerántom a scrollbart, hanem tolok egy gyorsgörgetést és lent is vagyok, imádom tényleg.

    Az, hogy 30 napig nem kell tölteni az hülyeség, nekem hetente lemerül, legyen kéznél mindig usb kábel!!

    A vevővel semmi gond nincs, egyszer bedugtam, az óta működik.

    Igazából nekem még a marketing szövegek teljesülésének hiányában is 10/10 választás volt, számítógépnél dolgozóknak nagyon tudom ajánlani, akinek a keze kényelmesnek érzi. Nekem fingertip fogásom van.

    PH Konfigom: Gigabyte GA-H97M-D3H, i7 4790K,GTX 960, Seasonic SS-620GM

Új hozzászólás Aktív témák