Új hozzászólás Aktív témák

  • up

    senior tag

    (Egy mondatban: tönkrement CoolerMaster MM520 helyett keresnék valami nagyon hasonlót, de strapabíróbbat.)

    Sziasztok! A legutóbbi egerem egy CoolerMaster MM520 volt. Nagyon szerettem a fogását, kényelmét, súlyát, pontosságát, visszafogott designját, matt felületét és fényeit, kábelét, egyszóval mindent, kivéve azt, hogy kicsit több, mint egy év után előbb a jobb oldali gumis felület ragasztója engedett el és kezdett csúszkálni, aztán úgy, ahogy volt, megdöglött a jobb gomb mikrokapcsolója (nem épp intenzív játékokkal játszom és főleg böngészés/munka volt a sorsa. 20 millió kattintás, mi?). A PCX nem tudta (nem akarta?) cserélni, gyorsan visszaadta az árát, és most szeretnék újat venni, viszont két dolog miatt bizonytalan vagyok.

    1. Lehet még ilyet kapni, de csak pár helyen, és mostanra duplaannyiért, mint az előző példány volt, tehát alaposan rá kell fizetnem egy sima cserére is. A 8k-t simán megérte, de 15k már talán kicsit sok egy ilyen kategóriájú egérért.
    2. Most már tartok tőle, hogy a következő is megdöglik, ezúttal gariidőn kívül. Bár az összefoglalót elolvasva, lehet, hogy legközelebb megpróbálnék kapcsolót cserélni benne. A régi már nincs nálam sajna.

    Szóval a kérdés az, hogy van-e nagyon hasonló kialakítású, méretű egér, ami legalább ilyen pontos és (számomra) kényelmes, de jobb építési minőségű? Vagy egy sima csere 15k körül még korrekt vételnek számítana?

    Az MM520 formája:

    itt van még sok kép

    1. Mennyi a keret? Kb. 17k lenne az 520 cseréje, picit mehetünk fölfelé, ha megéri. Ha történetesen olcsóbban van, még jobb.
    2. Használtpiac játszik? Nem.
    3. eBay, külföldi rendelés játszik? Kellően biztonságos forrás és szemmel látható megtakarítás esetén igen.
    4. Mire használnád az egeret? Böngészés, munka, nem túl intenzív játék (pl WOT, XCOM2)
    5. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)? Szerintem egyfajta palm/claw hibrid, a csuklómat támasztom, de a tenyér töve hozzáér az egérhez. 1-3-1 felosztás, a gyűrűsujjtámasz fontos.
    6. Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig, cm-ben. Ha jól mérem, 18cm.
    7. Milyen érzékenységgel játszol / használod? 1200-1400 körül.
    8. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.) nem kellenek extra gombok a szokásosokon kívül (előre/hátra, kattintható görgő, esetleg valami DPI szabályozásra). A visszafogottabb designt kedvelem és inkább a matt dolgokat.

    Előre is köszönöm :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák