Új hozzászólás Aktív témák

  • Fitzgerald

    veterán

    Na meglett a Razer Viper is ma. Áprilisban a Model O és a Viper között vaciláltam, végül a glossy black Model O lett belőle, úgy gondoltam, hogy nem érne meg +10 rongyot a Viper, inkább megvárom, míg akciózzák.
    Black Friday alkalmával most 18900-ért adta az edigital, le is csaptam rá.
    Az az igazság, hogy a Model O iszonyat jó egér.
    A DA: Elite-et és a G403-at is nyugdíjazta áprilisban, ennek elsődleges oka a súlya, nem is feltétlenül a formája, ergonómiája.
    De most itt van az egyik legfőbb riválisa is, úgy gondoltam hogy érdemes lenne őket összehasonlítani a magam amatőr módján, így hogy sikerült eléggé hasonló áron hozzájuk jutni (Model O 1500 forittal volt olcsóbb áprilisban, mint amennyiért most a Viper-t vettem).
    A forma és a méretek gyakorlatilag megegyezőek, a kép megtévesztő lehet: ez két majdnem teljesen ugyanolyan formájú és méretű egér, a Model O nagyon picivel hosszabb.
    A Viper alján elhelyezett DPI kapcsoló nehezen szokható, de együtt lehet élni vele.
    A súlya teljesen oké, ember legyen aki megmondja, hogy a kettő közül melyik a nehezebb (egyébként a Viper, 1g-al).
    Természetesen a G403 és a DeathAdder is dögnehezek a másik kettőhöz viszonyítva, nem is tudom elképzelni, hogy valaha FPS játékot játszanék még velük.
    A Viper összeszerelési minősége példás, az anyagminőségre meg majd visszatérünk fél-egy év múlva. A Model O glossy felülete rohadtul gyűjti a karcokat.
    Egyik sem recseg-ropog.
    A Model O-n a side gombokat nehezebb kicsit elérni, míg a Viperen a görgő eléréséhez kell kicsit jobban nyújtózkodnom, és vice versa.
    Talpak: itt egyértelműen a Model O tervezőinek jár a keksz, a Viper tényleg kicsit nehézkesebben mozog, magasabb DPI-vel próbálom kompenzálni, amíg le nem cserélem a talpakat.
    Érdekes, de a Viper adja számomra a precízebb, pontosabb kontroll érzetét, még ha az előnye nagyon minimális is e tekintetben.
    A Viper kicsivel hangosabb, de elhanyagolható a különbség.
    Én úgy érzem, hogy ha ez a 2 egér azonos árszinten lenne, akkor döntetlenre jönne ki ez a meccs. De mivel bolttól/forinttól függően akár 5-6-8+ ezer forinttal is drágább a Viper általában, így a Model O nyer az én könyvemben.
    Ettől függetlenül megmarad a Viper is, mert rohadt jó egér, és egészen jó ár volt érte ez a 19 rongy.

Új hozzászólás Aktív témák