Új hozzászólás Aktív témák

  • schawo

    titán

    válasz zoldy #13091 üzenetére

    Egy halom (7) szimmetrikus DAC-kal 50ezer és 500ezer között a hátam mögött jelzem, hogy a szimmetrikus drótozás nem váltja meg a világot. Ha egy DAC szar, akkor szimmetrikusan is szar, ha jó, akkor aszimmetrikusan is jó.

    Nem a szimmetrikus jelút miatt nem jön be a proci és az egér hangja, hanem a számítógéptől független, jól megtervezett táp és digitális jelút miatt. Tehát nagyjából tök mindegy hogy a DAC házában, vagy azon kívül van a tápod. Majd ha millás rendszered lesz, akkor ráérsz aggódni a külső-belső táp kérdéskörén.

    Mivel stúdiót működtetek azt is el kell mondanom, hogy a földhuroktól rettegésed is teljesen alaptalan. A világ elképzelhető legegyszerűbb stúdiós jellegű rendszere a számítógép - DAC - 2xmonitor kombináció. Ha ezek között valami csoda miatt mégis földhurok lép fel, azt nem ész nélkül (szimmetrikus jelátvitel) kell kezelni, hanem megfelelő táputak választásával. Nehogy már 4 eszközt ne lehessen földhurokmentesíteni. A szimmterikus jelátvitelel nem irtod ki a földhurkot, csak csökkented annak hatásait. A szimmterikus jelátvitelt a stúdiókban 50-100m-es jelutakra, egymástól 20-30m távolságra egymás után kötött 10-20 elemű rendszerekre és az ezekben kialakuló, egyéb módon már kezelt, de mégis teljesen kiirthatatlan földhurok csökkentésére találták ki. Mivel az én stúdió picike (jelutam 20m alatt van), és a rendszerem nem bonyolult, kis helyen helyezkedik el (5m-nél nincs semmi messzebb), nyugodtan használok aszimmterikus kompresszort, meg konzolt (ezáltal feladva a szimmetrikus jelátvitelt) a csöves mikrofon - előfok - kompresszor - EQ - konzol - ADC/DAC - számítógép - 2x monitor - 3x füleserősítő, tehát 12 független tápos rendszeremben anélkül, hogy akár légyfingnyi mértékű földhurok is jelentkezne.

    Szóval vegyél olyan DAC-ot, ami a legjobb az áráért, ne olyat, ami szimmetrikus. Nyugatan lehet az aszimmterikus, jbban szól, mint a másik DAC szimmetrikusan.

    Ha mondasz keretet, akkor könnyebb dolgunk lesz valami ajánlani.

    [ Szerkesztve ]

    evDirect villanyautós töltőhálózat

Új hozzászólás Aktív témák