Új hozzászólás Aktív témák

  • Zsiráfnyál

    aktív tag

    Üdv,

    win10-el használok Audioprobe Spartan A-t. Korábban win7-en nem volt vele semmi problémám, de kb mióta win10-et használok, tapasztalok furcsa hanghibákat, és változó rendszerességgel kékhalálokat is kapok. Volt már teljes újratelepítés is, attól se szűnt meg a probléma.

    Az audio interface-re azért gyanakodtam, mert egyes kékhalálok előtt furcsa hanghibákat tapasztaltam, konkrétan a discord kb állandóan "recseg" (nem hardveres recsegés, mert sehol máshol nem hallok hasonlót, egyértelműen szoftveres probléma), illetve néha elkezd hallhatóan pattogni / késni a hang, amiről már kitapasztaltam, hogy kb 5 percen belül kékhalálhoz vezet, ha nem állítom ott azonnal le a rendszert. Az egyik kékhalál után valami egészen extrém helyzetet is sikerült összehozni, akkor mindenkit "lassítva" hallottam discord-on, élő beszélgetésben (nem tudom máshogy leírni, pontosan olyan volt, mint amikor egy felvételt az 50%-ára lassítva lejátszol).

    Írtam az Audioprobe support-nak, ez volt a válaszuk :
    [link]

    WhoCrashed-el próbálom kideríteni, mi okozza a kékhalálokat. Az egyik eset konkrétan megnevezi az audio interface driver-ét :
    [link]

    Bár tény, hogy 6-ból csak 1 crash dump-ja ilyen, a másik 5 az "intelppm.sys"-re panaszkodik (azokban audio driver-ről látszólag szó sem esik).

    Néha egy teljes hét is eltelik két kékhalál között, néha naponta kapok egyet-egyet. Általában játékok alatt jelentkezik mindegyik, munka közben hála az égnek még egyet se kaptam (talán pont azért, mert munka közben "síri csöndben" van a rendszer, és semmi dolga az audio driver-nek ?).

    Mi lehet a probléma ? Találkozott már valaki ilyesmivel ?
    Létezik, hogy a Spartan A driver win10-en szimplán rossz, és össze-vissza crashel ?

Új hozzászólás Aktív témák