Új hozzászólás Aktív témák

  • edhelharn

    csendes tag

    Sziasztok!

    Jómagam is mobilvásárlás előtt állok, és szokásom, hogy ha valamilyen "kütyüt" veszek (legyen az laptop, fényképező vagy mp3 lejátszó), akkor iszonyat alaposan utánaolvasgatok a dolognak, hogy ne nyúljak mellé, és idáig (le is kopogom gyorsan) még valóban mindig kifogtam a jó cuccokat, soha nem kellett semmit sem visszavinnem, cserélgetni vagy javíttatni.

    Viszont most a mobilok kapcsán nagyon nem jutok egyről a kettőre, és minél több tesztet és fórumhozzászólást olvasgatok, annál bizonytalanabb vagyok, melyik készülék is lenne a nyerő. Számomra az elsődleges az időtállóság lenne, nekem ugyanis nem heppem, hogy 4-5 havonta mobilt cserélgessek, tehát ha veszek valamilyent, azt minimum 1-2 évig akarom használni. A másik fő szempont, hogy ha az adott készülék specifikációjában valami fel van tüntetve, akkor azt valóban tudja is a kérdéses telefon.

    Na már most három modell között vacillálok, a Nokia 5800 XpressMusic, az LG KM900 Arena és valamelyik Samsung Omnia (pl. i900) között, és kíváncsi lennék a véleményekre. Az LG Arena baromi szimpatikus, sok jót olvastam róla (azért rosszat is, pl. hogy fagyogat) viszont a zárt oprendszertől ódzkodom kissé, már csak hogy nem lehet rá sokmindent pakolni (bár nem tudom, hogy ez a "nem sokminden" igazából mit takar, hol helyezkedik el a "semmit nem lehet rárakni" és a "minden szart képes futtatni" kategóriák között), meg állítólag a GPS-e is használhatatlan, bár valahol olvastam, hogy ezt orvosolták nemrég valamilyen alkalmazással. A Nokia is szimpatikus, már az ára miatt is, viszont ismerőseim tapasztalataiból kiindulva a Nokiák nem éppen az időtállóságukról híresek, soknak kipurcantak fél év alatt (vagy keverem a Sony-val?). A Samsung-ról is jókat olvastam, bár ott meg hátrány, hogy kicsi a képernyő felbontása, és nem olyan érzékeny az érintőképernyője, mint a másik két teló esetében, no meg hogy Windows-os, bár ettől még úgy tudom, hogy jó gyors.

    Na, szóval ez a szitu, a baj az, hogy ha végre határozok, hogy jó, legyen akkor ez vagy az, akkor biztos, hogy olvasok egy hozzászólástt, ami miatt átpártolok a három közül egy másikhoz, majd így tovább körbe-körbe végtelenül... :)

    u.i. Ja, és egy láma kérdés így a végére (de nézzétek el, a jelenlegi mobilom egy ősöreg 5 éves Samsung :) ), ezeken ugye már alap, hogy magam állíthatok be bármilyen mp3-at csengőhangnak, SMS jelzőnek, naptárfigyelmeztetőnek vagy az ébresztőnek?

    Előre is köszi! (És bocs a kisregényért. :D)

Új hozzászólás Aktív témák