Új hozzászólás Aktív témák

  • doxit.hu

    csendes tag

    Sziasztok!

    Tanácsot kérnék egy jó öszvér videó, fotó és grafikai munkák ellátására alkalmas profi panel kapcsán.
    A történet onnan indul, hogy mint utólag kiderült totál hülye voltam és eladtam az Eizo 2462w monitoromat, ami ugyan 2009es darab, de még is, beleásva magam a monitorok világába, ami ma hasonlót tud hasonló minőségben, iszonyatos árakon megy. Amit a legjobban szerettem benne, hogy elképesztően egységes volt a panel bevilágítása és most nem nagyon találok a 100-150-200-as kategóriában olyat, ami csak megközelítené. Ráadásul színekben is, tekintve a piacot ebben az árszegmensben messze kiemelkedett. Ami a gyengesége volt az a fényerő és a kontraszt arány.
    Az asus proart 27-esét (PA278QV) néztem, de annak a fényeloszlása például a teszteket olvasva erősen határeset. Ráadásul az AdobeRGB felejtős és a panel is csak 8 bites, LUT szintén kuka.
    Van esetleg valakinek valami titkos tipp? Azt már megemésztettem, hogy 100 és 200 között valamilyen oldalról 'hitvány' lesz a panel, de az egységes megvilágításra mindenképpen kényes vagyok és örülnék, ha a színskálákban meg a színmélységben is hozná azt, amitől munkára alkalmas lesz. A válaszidő meg ehhez hasonlók engem nem érdekel.

Új hozzászólás Aktív témák