Új hozzászólás Aktív témák

  • Peppo

    őstag

    Üdv!

    Korábban egy 40"-os monitort használtam, amely sajnos bedöglött. Lehet, hogy javítható, de abban az esetben is cserélve lesz, mert van más hely is, ahol tudnám használni.

    Otthonra viszont kellene egy új. Ami lényeg, 4K, és minimum 40". Nem tudnék már kisebbre visszamenni, ellenben felfelé még igen, szóval min. 40", max 55" között keresek valamit. Jó lenne, ha tudna 120 (vagy 144) hz-et.
    Amire használva lenne: játék, munka, filmnézés, bönngészés, szóval kb. minden, és tényleg használva lesz, nem csak napi 1-2 órát. Ezért is valami minőségibb darabot keresek.

    Tudom, hogy az ilyenek nem olcsók, simán fél milla környékén is lehetnek, de ezzel azért hosszabb távra tervezek, szóval belefér.
    Talán a VGA árak is normalizálódnak egyszer, és le tudom cserélni a jelenlegit (1080ti), valami újabbra. Persze ez is csak újabb bonyodalmakkal jár, mert most mind az NVIDIA, mind az AMD kínál jó kártyákat (inkább NVIDIA felé húzok, de nem vagyok márkamániás), így a választás is nehezebb, ill. nem tudom, a G Sync ill. Freesync támogatást mennyire érdemes szem előtt tartani.

    Hogy milyen panel? Az előző VA volt, és jól megvoltam vele, de ha a következő más lesz, az sem baj. Mondjuk TN már nem kellene, de ebben a kategóriában nem is tudom, van-e ilyen.

    Néztem pl. egy ilyet: GIGABYTE AORUS FV43U Szép darab és szép az ára is. De kb. tud is mindent, amit keresek. Kérdés, megéri-e, vagy van jobb alternatíva?

    Ajánlottak OLED-es tévéket is, nem tudom, azok mennyire felelnének meg a fenti feltételeknek. Pl. valamelyik 48"-os LG, a paraméterei első látásra szépek, de nem használtam még tévét monitornak, ezért ez ügyben nincs tapasztalatom.

    Egyelőre az információgyűjtés szakaszában járok, minden tippet ill. jótanácsot szívesen fogadok. Előre is köszönöm annak, aki rászánja az időt!

Új hozzászólás Aktív témák