Új hozzászólás Aktív témák

  • Nyugdíjas

    nagyúr

    Nyaaah, az van, hogy kezem ügyébe kápárintottam egy BenQ VW2420H-t, tehát a most érkezett/érkező BenQ LED-es MVA monitorok közül a legolcsóbbat.
    Nemtudom bárkit is érdekel-e,de leirom a benyomásaimat :)
    Nem lesz benne köszönet egyébként ;] Viszont igyekszem leszögezni, hogy abszolút személyes szubjektiv benyomásaim/érzéseim ezek.

    Naggyából most ahogy a linkeléshez megnyitottam a BenQ oldalát azt lehet mondani röviden, hogy amik ott szerepelnek szines-szagos márketing-képek azokat ugy kell leforditani, hogy a jobban kinézők az "others", és a rosszabbak a BenQ ;]

    A monitor betekintési szögei szerintem katasztrofálisak. Ugy PVA-hoz képest is iszonyatosan hamar, és nagymértékben dobja el a kontrasztot. Asztalratéve, fotelbanhátradőlve én ezen nem nagyon néznék filmet. Igaz dönthető,de én mondjuk utálnám döntögetni folyton.

    Inpu-lag, és egyéb méréseket nem eszközöltem,de egeret rángatva is elég lassúnak tűnik a monitor. Meg merem reszkirozni, hogy minimális mértékben ghostingol is.

    Szinei olyanok mint a közepes TN-eknek. Számomra ez a legelszomoritóbb. Egy DELL 2209WA, vagy 2311 mellett iszonyatosan fakó, és élettelen a cucc.

    Viszont!
    Marhajó kontrasztja, és iszonyatos feketéje van. Könnyű (ezt itt többen örvendezve várták, én azóta sem jöttem rá miért jó, ha egy monitor könnyű... talán könnyebb lelökni az azstalról? nemtudom...). Vékony mint a p.csa :D Tényleg... És elég jól néz ki kivülről annak ellenére, hogy irtózom a fényes fekete szappantartóktól.
    De a talpa az egy botrány. Kicsi, nem elég stabil, és hogy egy VESA rögzítőhelyet nem eszközöltek rá az külön fájdalom nekem.
    Összeszerelésre BenQ-hoz képest is nagyon jó, kifejezetten massziv a cucc, majdnem olyan az érzés, mintha fémből lenne. Ezen tényleg meglepődtem.

    Menuje a számomra ezer éve utálatos megszokott BenQ,de ez az én bajom, sokat ugysem turkál benne az emberfia.

    Nagynak nagy, VA-nak VA, LED-esnek LED, olcsónak olcsó, vékonynak vékony,de sajnos ennél nem tud többet. :(

    Több időm most nem volt rá, szóval csak egy pillantást vetettem rá,de gondolom mivel 8bites gradiensekben iszonyat lehet,de ezt majd megnézem, ahogy egy pixperant is minimum nézek rajta még lehet ma.

    Igy hirtelen ennyi...

    ‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

Új hozzászólás Aktív témák