Új hozzászólás Aktív témák

  • __Zs__

    tag

    Sziasztok!

    Tervezem nyugdíjazni a jelenlegi 17"-os CRT-met (2003 vagy 2004 óta van meg). És mivel - ahogy a példa is mutatja - általában nem évente cserélek monitort mindjárt arra gondoltam, hogy nem elaprózandó :) egy FULL-HD 23" vagy 24"-os legyen, ami nem no-name (tehát megvan a hajlandóság, hogy akár az átlagosnál kicsit többet fizessek érte), így megbízható. Igényeket tekintve, semmi tervezés, vagy komoly képfeldolgozás, hanem normál otthoni használat nettel, filmmel, játékkal, néha munka, de az is irodai alkalmazásokban merül ki.
    Természetesen elkezdtem már nézelődni, aminek során találtam egy, a képernyő-méreteket összefoglaló ábrát, ahol megakadt a szemem a WUXGA (1920x1200) felbontáson, 16:10-es méretarány. Mivel fizikailag nem volt módomban még ilyen monitort összehasonlítani egy FULL-HD-sel (1920x1080; 16:9-es méretarány) egymás mellett, együtt látva mindkettő képét, ezért szeretnék érdeklődni, hogy mi a ti véleményetek, esetleg tapasztalatotok a plusz 120 pixelnyi (kb. 10%-nyi) magasságról. A cégnél anno 21"-os 16:9-eseket kaptunk a régi 19"-os, 4:3-es képarányú CRT-k helyett, amit volt, hogy 1600x1200-as felbontásban használtam. Így furcsa (volt) az átállásnál, hogy a mostani monitoron azért észrevehetően kevesebb látszik magassági irányban. Persze már megszoktam, de azért néha még mindig előjön, hogy miért kell adott helyen a görgetni a képet.
    Szóval érdemes ezzel 120 piyelnyi plusszal szórakozni? Mert ahogy a netes boltokat nézem igen kevés ilyen monitor található a piacon.

    Válaszaitokat előre is köszönöm: __Zs__

Új hozzászólás Aktív témák