Új hozzászólás Aktív témák

  • Golota

    aktív tag

    Sziasztok!

    Lenne egy noob kérdésem. Elsősorban munkára, másodsorban játékra keresek 4K, 32-es, 16:9 , IPS sík monitort. A paraméterekkel kapcsolatban 2 dologban nem jutok dűlőre:

    1) HDR
    Szeretném szekeszteni (Lightroom) vagy csak simán megjeleníteni HDR+ képeket, amiket a Pixel 7 pro fénkyépezőm csinál. Látom, hogy ez az egyik legkomolyabb árképző tényező. Nekem játékra/mozira egyáltalán nem hiányzik a HDR, tehát kizárólag fotókhoz kellene. Gondolom nincs különbség a mozgókép és az állókép HDR között, tehát mindenképpen jó sok local dimming zone kell, szóba sem jöhet "kamu" HDR400M

    2) Képfrissítés
    Nem vagyok hardcore gamer, de azért szoktam elősorban open world játékokkal játszani (AC, Wildlands, stb ritkábban FPS). Nyilván nem ártana egy magasabb refresh rate monitor, de vajon mennyire lenne érdemi különbség? A VGA nem csúcs, egy régebbi RX480 van a gépben. Tényleg észrevehetően jobb játékélményt adna egy magasabb frekis monitor vagy inkább pénzkidobás erre a célra?

    Jelenleg egy Dell U25H15H ultrasharp 1440p monitorom van, ezt váltanám le. használtat, de még garis monitorokat nézek elsősorban és olyan 250K-ig hajlandó lennék elmenni.

    Köszönöm előre is a válaszokat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák