Új hozzászólás Aktív témák

  • Isual

    veterán

    válasz Cpt.Zsöci #2960 üzenetére

    Igazából nem 3,5 cm a különbség és nem is 2,54cm(=1"), hanem 1,5" azaz 3,81cm.
    Ugyebár az U2211H 21,5"-es nem 22!!! csak U21,511H az valahogy lehet hülyén nézne ki...
    Egyébként ugyanaz a panel van bennük, tényleg szinte minden paraméter ugyan olyan válaszidő, input lag, felbontás...bla,bla, csak ez a CCFL-es dolog... Nem lehet tudni mennyire jelentős így a különbség, de talán homogenitás, gamma eloszlás valamivel jobb lehet a 23-ason és talán valamivel ritkábbak a bevilágítások.
    Sztem mind2 monitorral jól jársz, hogy neked megfelel-e a 21,5" vagy mégis jó lenne az a +1,5" azt te döntöd el, sztem nem vészes a FHD 21,5"-hez, de ha fontos a nagyobb méret akkor ott a 23-as.
    Mondjuk tény, hogy az U2211H jobb árban van, viszont ha komolyan gondolkodsz képszerkesztésben meg ilyen photoshopban akkor lehet megérné a kisebbet megvenni és kalibráltatni plusz pénzért. Oázisban ezt helyben megcsinálják. Szóval ha fontos a tényleges színhelyesség és van rá lehetőséged akkor ezen is érdemes elgondolkozni.
    Egyébként én is egy ilyet használok, az Oázisban kalibrálták és volt egy észrevehető zöld dominancia alap beállításnál, amit a kalibráció során helyretett fehéregyensúllyal kiküszöböltek. Szóval ha kritikus a precíz színreprodukció akkor ajánlatos mert általában azért nem a legszínhelyesebbek ezek standard beállítás mellett.

    [ Szerkesztve ]

    Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg

Új hozzászólás Aktív témák