Új hozzászólás Aktív témák

  • Bayzee5

    tag

    Sziasztok,
    Sokat olvasgattam mostanság és hát csak oda jutottam, ami az 1. hsz-ben is van, hogy nincs kompromisszum mentes monitor, legalábbis hazai bérből élők számára.

    22-24 között kéne kb. 70k-ig monitor. Egyelőre sokat használom sötétben, ráadásul közelről így inkább *VA felé hajlok (ráadásul korábbi monitorom S-PVA).
    Az alábbi típusokat szűrtem ki, teljesség igénye nélkül:
    Dell u2412, u2312 esetleg s2440l
    Samsung s24a650d
    Benq gw2460, bl2410

    Ezekből a prad.de-n a gw2460-on (nem tesztelt, bár a 2450-es befriedigen) és az s2440l-en (csak befriedigen) kívül egységesen gut osztályzatot kaptak, szóval eget rengető különbségek valószínűleg azért nincsenek köztük.

    A kérdéseim a következőek:
    -A Benq és a Samsung amva paneles monitorai hogy viszonyulnak egymáshoz? Van-e valakinek tapasztalata mindkettővel? A kiszervezések világában a berögzül "x márka termékeit soha" véleményekben nem hiszek, csakis a konkrét modellekkel esetleg közvetlen elődeivel kapcsolatos tapasztalatok érdekelnek.
    -Van-e olyan bolt, ahol nem neonregetegben kivilágított áruházi polcon lehet őket megnézni és talán van esélyem kideríteni, hogy az IPS glow zavarna-e, illetve észreveszem-e a színhűség és kontrasztbeli különbségeket az AMVA és E-IPS között?
    -Van-e még olyan monitor, amit érdemes lenne megfontolnom (esetleg felsoroltak utódai) vagy bevárnom (mert max 1 hónapon belül kapható)?

Új hozzászólás Aktív témák