Új hozzászólás Aktív témák

  • 1 among many

    tag

    válasz lestyanrobi #40585 üzenetére

    Nyugodtan igazíts helyre, ha félreértettelek! :) Úgy gondoltam, az általad írtak konkrét igényeid. Túl nagy általánosságban viszont nem lehet konkrétan ajánlani. Minél pontosabban fogalmazol és írod le az igényeidet, annál könnyebb reagálni.

    Az általad eredetileg írt két modell közül én mindenképp a P24-et választanám.
    16:10 U24 aránytalanul drágább, mint a hasonló méretű 16:9 monitorok. Ha neked mindegy, hogy 16:9 vagy 16:10, akkor anyagilag biztosan jobban jársz a P24-gyel. Persze ha valamiért kifejezetten bejön ez a kevésbé széles képarány, és megér neked akkora felárat, lehet találni belőle jó darabokat. Csak figyelni kell, úgy hallottam, egy részük pwm-es, másik mentes. Tesztelni kell vásárlás előtt.
    Módszer itt: led pwm teszt fényképezővel

    Ha pedig mégis mindenképp a 27", akkor a fentebb említett BenQ GW2760HS megfontolandó. Még nem láttam ilyet élőben, szeretném is megnézni, de írt már ide elégedett tulaj. Árban is kedvezőbb, mint a 27" Dell-ek.
    Ha úgy döntenél, hogy nem érdekel a pwm, akkor P27 is lehet, a led pwm-en kívül teljesen rendben lenne. Ha nem lenne pwm-es, olyat vettem volna én is.
    Mondjuk a pwm-nél nem biztos, hogy egy félórás nézegetés alatt rájössz, hogy igazából neked sem annyira jó. Aki nem kifejezetten érzékeny rá, lehet, csak napok, hetek alatt veszi észre, hogy jobban fárad a kijelző előtt, egy olyanhoz képest, amiben nem ilyen agresszív a villódzás. Van, aki meg nem érti, miről beszélünk, annyira nem érzi. Ha tényleg érzékeny / félted a szemed, szerintem ne kockáztass, de te fogsz ülni előtte, te döntesz.

    Itt egy felvétel, hogyan kezd villogni egy pwm-es U24 a fényerőcsökkentés hatására: U24 pwm

Új hozzászólás Aktív témák