Új hozzászólás Aktív témák

  • Isual

    veterán

    válasz TaylorPro #43175 üzenetére

    Fényerő, kontraszt értékek? Ez a kép így semmit nem mond azon felül, hogy silány minőségű. Kezded kicsit túlgörcsölni a dolgot, ugye te is érzed? Topic összefoglaló meg volt? "NINCS tökéletes monitor" dolog rémlik? :U

    (#43177) americanidiot: "Ez teljesen normális, és nem is erős, ilyen az IPS." - Ez bevilágítás (és azon megjelenő glow). Előbbi minden LCD sajátja, utóbbi jellemző csak az IPS-re. Felfénylés ettől még TN, VA monitoroknál is van, csak annak nincsen neve. Bevilágítás, szivárgás meg minden LCD-nél van, lehet. Inkább van.

    "De ez a topik IPS-fan." - Mindenki azt vesz, amit akar. Ő lehet jobban jár a VA-val, bár amennyire rágyulladt a témára, szerintem már minden monitorban találna hibát. Ez egy nyilvános fórum, ahol mindenki magánvéleményt közöl, a jobbak pedig törekszenek az objektivitásra. Hogy kinek a véleménye mögött van (pl IPS vs VA) kérdésben több tapasztalat, az persze eltérő. Aki sok(féle) IPS-t és VA-t is látott, használt, az rendre az IPS-t tartja az LCD csúcsának. Szerintem is az. De nem egy 50 ezres LG IPS LED.

    "észreveszed a VA valamivel lassabb válaszidejét" - Valamivel? Folyamatosan elbagatellizálod a VA negatívumait - már régóta, vagy nem is teszel róla említést (pl.: black crush és viszlát kontraszt), míg az IPS-ét rendre túldimenzionálod. A VA számottevően lassabb paneltechnológia. Egy-két jól eltalált OD-s darabtól eltekintve, ahol meg nagy eséllyel durva overshotot kapsz. Igazi gamer cucc, bizony! :K

    "Másrészről a magasabb kontraszt miatt meg a VA a jobb, játékra (is.)" - Magasabb kontraszt miatt mindenre jobb a VA. Nyilván. Van egy objektíven mérhető és igazolható előnye, amibe kapaszkodsz, s innentől emiatt mindenre jobb. Logikus.

    [ Szerkesztve ]

    Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg

Új hozzászólás Aktív témák