Új hozzászólás Aktív témák

  • PlatiaAmos

    tag

    "Pixelmaster: elég soknál (talán mindnél?) problémás, hogy függőleges sötétebb sávok vannak a képen, amik hol kevésbé (talán sokan nem is veszik észre), hol feltűnőbben láthatóak, különösen egy színű háttereknél (pl. játékokban a kék égbolton). Szerintem a háttérvilágítást adó ledek fényereje nem egyforma, vagy nem tudom... De általában mindenkinél ugyanott vannak ezek a sávok. Sajnos az enyémnél is és rendkívül zavaró.
    Van még egy hibája (amit a legújabb gyártású sorozatoknál már gyárilag javítanak, régebbi szériánál az ügyfélszolgálat oldja meg a frissítést), ha az overdrive high-ra vagy premium-ra van állítva, akkor bizonyos képi tartalmaknál villoghat a kép. Nálam ez nem jelentkezett eddig. videó
    Ezenkívül az enyémben a táp is eléggé zavaróan sípol folyamatosan.
    Illetve nincs ips glow, ellenben a va panelekre jellemző gamma shift (ez is főleg sötétebb szürke háttereknél látható) egy szerintem hasonló jelenséget produkál. Ez még nem is zavarna annyira, de gondolom a színkritikus feladatoknál ez is fontos lehet.
    Játékoknál van némi blur mivel elég lassú a pixelek reakcióideje, de engem ez annyira nem zavar (nem nagyon játszom).
    A hozzá adott összes kábel gyakorlatilag használhatatlanul rövid. (de ilyen ~1.2 méteresek) Ha átvezeted hátul a kábelvezető nyíláson ahogy célszerű, akkor gyakorlatilag csak úgy éri el a gépet ha az közvetlenül a monitor mellett van az asztalon. Nekem az asztal alatt lévő géphez már nem ért el sem a DP sem az USB kábel, ezekből hosszabbakat kellett vennem.
    Ezen hibákból engem leginkább a jól látható sötétebb sáv zavar, valamit a sípolás, a többivel még el lennék. A hibáktól eltekintve viszont szerintem nagyon jó kis panel, szép homogén, a fekete az fekete, a színek is elég jók, a pixelméret is megfelelő. "

    ez azért nem a legjobb ómen.. és ugyanilyeneket olvastam a samsung 32''-ről is.

Új hozzászólás Aktív témák