Új hozzászólás Aktív témák

  • forgonati

    őstag

    Ma jött meg az Acer XF240H monitorom. Van lehetőségem összevetni a hasonló árú és tudású Iiyama GB2488HSU-val amit már használok pár napja.

    Az első ami mellbevágott az Acernél, hogy NINCS USB csatlakozója. Ellentétben a képekkel, és amit az Acer oldalán találtam róla (ott is irja és a képeken is ott van) nincs rajta. Legalábbis az enyémen. A tipus pedig ül, egészen pontosan XF240H BMJDPR. És nincs. Ez elég nagy csalódás, nem is tudom hova tenni a dolgot. Egyelőre semmit sem sikerült kideritenem erről. Lehet hogy olcsósitottak rajta és kikerült az USB belőle, ezt viszont akkor illene közölni, mert mindenhol úgy van fenn neten hogy van benne. A Iiyama-ban van természetesen.

    A második, ami sajnos negativum, azok a gombok. Elképesztően gagyi hatásúak, jobbra-balra lötyögnek, a nyomáspontjuk bizonytalan (értsd, egyiket erősebben kell nyomni hogy kattanjon, a másikat kevésbé) és hát a bekapcsolást jelző led, az kritikán aluli. A leggagyibb kinai cuccokra emlékeztet, óriási fényereje van, és még azzal sem vesződtek hogy valamivel körülvegyék a ledet ott belül, átjön a fénye a gombok között, olcsó hatású és játék közben nagyon vakit. És menüből kikapcsolhatatlan. Maradna a szigszalag vagy a fekete filc... Ezzel szemben a Iiyamán sokkal szolidabban világit egy pici kék pont, és ott ki is kapcsolható menüből, hogy sötétben ne zavarjon.

    A harmadik a képminőség. Ahoz képest hogy itt dicsérték hogy jó a képe (TN panelhez képest) hát azt kell mondjam semmi extra, legalábbis a Iiyama-hoz képest. A két képernyőt kb. egyformán állitottam be (fényerő, kontraszt, stb) a szinbeállitásokhoz nem nyúltam egyelőre. Csomót nézegettem őket ugyanazon háttérképekkel, és nagyjéból egál a kettő, szerintem TN panelhez képest mindkettőnek jó a képe. Szépek a szinek, persze lehet hogy nem IPS, de nem rossz. Ebben a 2 monitor kb ugyanaz. Talán az Acer képe kicsit fakóbb, de ez lenne a legkevesebb.

    Viszont a sötét kép homogenitása, és a bevilágitások, na az az Acernél gyenge. Egyszerre nézve a 2 monitort, a Iiyama nagyjából egyenletes sötét képet ad, nagyon enyhe bevilágitással a sarkokban, de nem zavaró, alig észrevehető. Az Acer viszont szörnyű, körben a képernyő szélén, de főleg a jobb oldalon és alul, nagyon erős, világos sáv fut körbe, ami sötét képnél kiveri a szemem. Dead space-t játszopttam kb. 10 percig egyszerre mindkét monitoron, és az Acer bevilágitása rettenet zavaró.

    Készitettem pár képet a két monitor képéről, és a gagyi ledről, no meg az USB 3.0 port hűlt helyéről. A képeken az Acer van bal oldalt.

    Itt lehet őket teljes méretben megnézni

    Számomra óriási csalódás az Acer, szomorú hogy 280 Eur-ért ezt a gagyit kapja az ember tőlük. Még lehet bepróbálok egy AOC G2460Pf-et, de szerintem jó esély van rá hogy nem hoz jobbat mint a Iiyama, legjobb esetben is ugyanazt a minőséget. Viszont abban csak 2.0 usb van, és a piros sáv alul kisé nekem bazári... Majd még meglátom.

    [ Szerkesztve ]

    Keelah Se'lai!

Új hozzászólás Aktív témák