Új hozzászólás Aktív témák

  • forgonati

    őstag

    válasz Brekk #70229 üzenetére

    A 2 monitor egyforma fényerőn van most. Az Acer fényéből még lejjebb vettem, csináltam róluk még 1 képet, majd nézd meg ha van időd. Tökmindegy milyen fényerőre állitom, körbe a bevilágitás megvan, még 0 fényerőn is. A Iiyama képernyője sokkal homogénebb. Amúgy a szinek kb. egyformák, lehet hogy fotón nem jön úgy át, de én nem nagyon tudnám megmondani, hogy igy, ebben az állapotban melyiknek jobb a szine.

    Persze gyári értékektől csodát nem várok, de mindkét monitor gyári, kalibrálatlan, tehát a Iiyama is. Gondolom ha mindkettő bekalibrálódik, mindkettő jobb lesz, de az Acer bevilágitása megmarad.

    Kicserélhetném az Acert egy másik ugyanilyenre, de félek, hogy még ha a másikon nem is lesz körben ez az erős fény, de jobb minőségű képet nem fogok kapni a Iiyama-nál. És az Acerben nincs USB (ami fölött nem tudok napirendre térni még most sem, és semmi infót nem találok róla hogy ez miféle monitor) plusz a gagyi gombjai meg a gagyi ledje eléggé lelombozó. Mert hát igaz hogy egy monitornál a képminőség a lényeg, de bakker, 90 ezerért legyen már normális gombja, meg normális ledje. Végülis "géming" monitor, de játszani nem lehet rajta mert sötétben a szemem olvad ki a kék ledtől.

    Ja és még valami. A beépitett hangszórók. Az aceré olyan gyenge, hogy az 5 éves laptopom szebben szól. Fülsértően éles, és zéró dinamika. CSerébe nem is túl hangos. A Iiyama hangja messze jobb, kb. dupla olyan hangos, és ott még némi mélyet is felfedezni vélek. Persze ezek csak monitorok, de akkor is...

    [ Szerkesztve ]

    Keelah Se'lai!

Új hozzászólás Aktív témák