Új hozzászólás Aktív témák

  • saen

    veterán

    válasz EVL2 #73222 üzenetére

    Ha nincs szükséged 144hz-s monitorra akkor én nem vennék ilyet. Túl nagy felárral jár egy olyan dolog amire nincs szükséged. Diablozni biztosan nem kell ez.

    Én nemrég váltottam IPS-ről (ASUS PB248Q) egy TN-re (Acer XF240H), amiben ugyanaz a panel van, mint az általad nézett Asusnak. Kalibrálva a kontraszt 1:747 lett, szóval itt nem mondanám kiemelkedőnek. Emellett a monitor fénye alapban iszonyat erős, ha nincs bennt a profil amit kaptam a kalibráláshoz, akkor még 3-as brightnessen (100-ból!!!) is kiégeti a szemem, olyan világos. Profillal már nincs gond, de a sötét részeken azért pont látszik a monitor gyengesége, vannak olyan blockosodások amiket nem láttam az Asus-on, hiába az IPS, jobb volt a feketéje. Tudom, hogy az én Acerem és az általad kinézett Asus között biztosan vannak különbségek de azért túl nagy biztosan nincs.

    Ettől függetlenül nem rossz az a TN panel, de ugyanennyi pénzért van jobb is ami nem 144hz-s. A legbiztosabb ha elmész egy olyan helyre ahol meg tudod nézni a monitorokat és el tudod dönteni mi kell neked. Ez még akkor is megéri, hogyha messze laksz ilyen boltoktól, 100k azért akkor is 100k és rendelgetni meg visszaküldeni nagyon nincs ingyen, ráadásul sokáig is tart.

Új hozzászólás Aktív témák