Új hozzászólás Aktív témák

  • Vegha

    senior tag

    válasz deja vu #78015 üzenetére

    Köszi a tippeket. Kicsit mélyebben utánuk néztem.
    Az első ami feltűnt, hogy mindegyik általad ajánlott Dell és Asus monitor 16:10-es a 16:9-es EIZO-hoz képest. Nem igazán értem mi a jelentős különbség a két képméret között (oké, látom hogy más a felbontásuk); beírtam a paramétereket is a tvcalculator oldalon: azt látom, hogy a 16:10-esnél két csík lesz horizontálisan alul-felül, de hogy ez irodai alkalmazások, filmnézések, képnézegetések alkalmával milyen előnyt vagy hátrányt fog számomra jelenteni azt nem tudom. Nyilván ha csak utóbbinál van ott a fekete sáv az nem érdekel.

    A másik jelentős különbség, hogy egyetlen Dellnél sem látok bármiféle törekvést vagy hangsúlyozást a szemkímélés technológiájára. Ebben az Asus PB248Q is előrébb került a listán, de az EIZO még így is megfejeli nálam azzal, hogy akár 1% körülire is le tudom csökkenteni a fényerőt. Nyilván ez éjszakai munkánál elég nagy előny tud lenni.

    A Dellek mindössze 3 tanúsítvánnyal rendelkeznek, az EIZO 5, míg az Asus még ennél is többel.
    Ugyanakkor egyedül a Delleknél látom, hogy arzén és higany mentes a panel illetve halogén mentes a káva.

    Ami továbbra is az EIZO oldalára dönti a mérleg nyelvét, hogy van benne automatikus környezeti fényerőszabályzás (vicces lehet, de ez sokat számíthat), illetve jelenlét érzékelő, ami kikapcsolja a monitort ha nem vagy ott. A többféle e-saving funkció mellett pedig még 5 év gyártói garanciával kecsegtet.

    Ezek tekintetében messze nem gondolom annyira túlárazottnak az EIZO-t (főleg hogy nagyjából ugyanannyit kóstál), de az említett többi szereplővel nem lett könnyebb a helyzetem a kiválasztásban : )
    Van még valami, amire érdemes odafigyelnem ? A Dell P2416D-t talán már ki is ejthetjük: úgy látom annak egyedüli előnye a nagyobb felbontás lenne, de ez ezúttal nem igazán szempont.

Új hozzászólás Aktív témák