Új hozzászólás Aktív témák

  • Seslaire

    újonc

    Sziasztok!

    Én egy 21:9-es monitorral szeretném növelni a mindennapjaim életminőségét, és nagyjából ~120-130k-t szánnék rá. Legfőképp (a sima böngészés és IDE-k mellett) filmnézésre lenne használva. Jelenleg egy Dell P2414H monitor (elégedett) tulajdonosa vagyok, és a panel minőségét tekintve megegyezőt vagy jobbat keresnék.

    Mivel kép- és videószerkesztést csak ritkán és csak saját használatra végzek, így a színhűség/kalibráció nem igazán szempont, mint ahogyan a szintén ritka és csak egy MSI R9 280 kártyán történő gaming miatt a válaszidő, *Sync technológia vagy a 60 Hz feletti frissítési ráta sem. Nem szükséges, hogy ívelt legyen, de természetesen lehet akár az is. Nincsen szükségem beépített hangszórókra, és persze nem baj, ha vannak, csak sohasem fogom használni őket. :)

    Ellenben ragaszkodnék a 21:9 képarányhoz, és a 29 inches vagy afeletti átmérőhőz. Nem tudom, hogy mekkora az 50~60 cm távolságból történő használathoz ajánlott minimum DPI, de a jelenlegi monitoromé (91.79 PPI) számomra nem zavaró. Feltételezem, hogy a képernyő szélességénél fogva a betekintési szög (különösen nem ívelt panel esetén) viszonylag fontos tényező, de ennek mértékét ti tudjátok. :) Mindenképpen 1080p vagy afölötti vertikális felbontást szeretnék.

    A prioritás az adott keretek közt a kép "szépsége" lenne. Például a P2414H IPS backlightingja nem különösen zavaró számomra, de ha képminőségben egy VA panel tudja ugyanazt és ráadásként szebb feketéket is hozni, akkor azt részesíteném előnyben.

    Előre is köszi a segítséget! :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák