Új hozzászólás Aktív témák

  • PandaMonium

    őstag

    válasz nexwo #100118 üzenetére

    Sajnos mi programozók elég szerencsétlen helyzetben vagyunk olyan szempontból, hogy kell a jó kijelző és a strapabíróság is, ez viszont elég kevés gépben van meg (üzleti gépeket nagy divat sz@r kijelzővel szerelni) amit ki is lehet fizetni hazai fizetésekkel. Így ha újonnan akarsz ennyiért lapost venni valahol mindenképpen kompromisszumot kell kötnöd: Vagy a strapabíróság vagy a kijelző terén.

    Konzumer gépben lesz ennyiért FullHD IPS panel (Inspiron 5558) viszont az hímes tojás, vigyázni kell rá és a billentyűzet is olyan lesz amilyen. Másik lehetőség az üzleti ahol legjobb esetben ennyiért 17"-en fogsz kapni 1600x900-at a HP Probook 470 G2-ben, viszont ha jól látom ezt a modellt csak dGPU-val szerelik (ami lehet bónusz vagy felesleg a felhasználástól függően). Ha tudsz még rá dobni pénzt akkor 280e-ből már lesz HP Probook 650 G1 ami FullHD és iGPU-s modell. Vagy utolsó alternatíva, hogy használtat veszel, szvsz ezzel járnál a legjobban mert ennyiért úgy már nagyon jó kis gépeket lehet kapni (pl. E7440, bár ez nem 15,6" de programozásra tökéletes).

    Szerk.: És ha Linux-ozol akkor a Broadcom wireless kártyákkal szerelt gépeket javasolt kerülni. Működnek-működgetnek, de az Intel wireless megoldásaira sokkal jobb a driveres támogatás. Ugyan ez vonatkozik az USB vezérlőkre is, jobb ha minden Intel. A legjobb Linux támogatással a Lenovo Thinkpad és a Dell Latitude E sorozat (illetve a komolyabb Probook-ok/Elitebook-ok) rendelkeznek, de Thinkpad-ból nem lesz olyan ami neked kéne, Latitude E-ből is csak használtan mint említettem.

    [ Szerkesztve ]

    What I cannot create, I do not understand

Új hozzászólás Aktív témák