Új hozzászólás Aktív témák

  • Yeffy

    veterán

    hello Mindenkinek!

    kérdésem lenne, hogy pc/lapos között vacilálok, hosszabb távra (kb 2-3 év legalább) volna rá szükségem. a pc vonalat a megfelelő topikban teszem fel, itt a lapos vonalról érdeklődnék.

    ha lapitopi lenne, fontos, hogy

    - egy erősebb, középkategos pc-t kellene "kiváltania", elsősorban netezős, multimédiás, időnként azért játékokba is bele-bele nézős kategóriát keresek
    - minőségi háza legyen
    - normális hűtéssel
    - i5 bőven elég szerintem, nem kell i7 (tudtommal azok melegednek is laptopban, ez igaz?)
    - IPS panellal
    - értelmes mobil GPU val (jól tudom, hogy ez kb a GTX 970M vagy feljebb?) legyen szerelve
    - SSD képes legyen, ne SSHD-s, külön legyen a két drive-nak slot.

    UK-ban élek, szóval (nem nagyképűzésből írom, véletlenül sem, de) a pénz szerencsére "nem akadály", de természetesen ez nem jelenti azt, hogy két kézzel akarom rá feleslegesen szórni.

    első körben gondolok, mi a véleménye a szakiknak, ez a lapos megfelel az általam választott kritériumoknak?

    illetve meg egy apróság, nem szorosan, de kapcsolódik ide: le vagyok maradva eléggé a PC techvilággal, jó pár éve nem követem, nemrég az is újdonság volt, hogy már a DDR4-es memóriák "rohangálnak" a piacon. ebben úgy látom, 2133-as van. ez jó, vagy érdemes/szükséges cseréltetni magasabb frekvenciásra? (most olvasom az összefoglaló cikket, amit Oliverda írt, csak még nem értem a végére, lehet , hogy az meg is válaszolja a kérdésem) sz'al elég anna ka sebessége, vagy cseréltessem a - nem tudom, DDR4-ben mekkora freki az - DDR3ban 1600 vagy 1800 MHz-esnek megfelelő 4-esre?

    köszönöm
    Yeff

    Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

Új hozzászólás Aktív témák