Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    veterán

    Megjött a Legion Y520.

    Végül i7 lett, 1050Ti-vel, 265-ből :U (4G RAM, 1TB HDD, majd teszek mellé még egy 4G-s modult).

    Megkapta a desktop gépem SSD-jét is. Win10 felpattant, kis konfigulálás, hát én paffon vagyok, elképesztően jó. :K Szuper a billentyűzet, beton kemény alatta a felület mindenhol, semmi hupli, berogyás, egyéb. Nagyon minőségi feeling gépelni rajta.

    A kijelző felfüggesztése nem egy hűde szerintem, de sok innen ajánlott gépet is megnéztem a Media-ban a pulton (Westend), vakon nem szeretek vásárolni... hát nem dobtam hátast azoktól sem. Vittem egy elég józan gondolkodású haverom is, hogy beszéljen le erről, de nem tudott ő sem alternatívát, pedig volt kint normál is, gamer is, bőven minden, széttapiztuk magunkat..

    Egyelőre működik mindene. Az akksi nem nagy kapacitás, 45Wh, de hihetetlen gyorsan felnyomta a csutkanulláról (be se kapcsolt kicsomagoláskor) 80%-ra, onnan meg még egyszer ennyi idő alatt kb. 100-ra.

    Apropó, csomagolás: hát nekem ez is nagyon bejött. :K Hatalmas doboz szépen párnázva, klassz Legion-ös gamer design-ban, szép kis tatyó hozzá, billentyű takaró, mittomén.

    És ez az erő benne, ez nagyon komoly, 4 mag, 8 szál, majd megnyúzom szépen, hogy throttlingol (bár a netes tesztek alapján rohadt jó a hűtése, teljesítményben eléggé mezőnyverő, mert ugyanolyan speckók mellett nem lassul olyan iramban, mint a konkurrens gépek. Hát majd meglátjuk.

    Tégla családiban ülök épp, klíma nem megy, lehet vagy 26 fok saccra. A ventik konstans kis fordulaton, alig hallhatóan elvannak. Telepítésekkor semmi felpörgés, tartják ezt a csendes alapjárati fordulatot, nagyon szimpi, hogy nem egy porszívón dolgozom.

    Nemsokára tesztelem játékkal is, gondolom akkor majd lesz kis szélzaj, meglátjuk ..

    Linux alatt az Optimus külön móka lesz, mert a Bumblebee csomaggal default-ban minden az Intel HD630-on indul, de ha egy extra parancsot elé teszek, az nVidia-t használja renderre majd..

    Kijelző szuperszép és nekem kellemes ez az IPS-hez képest annyira nem jónak mondott "fakó" színvilág. (Szó nincs ilyesmiről szerintem, de azért a desktop monitorom megtartottam).

    Stabilitás az alsó (nem kijelző) részen nagyon-nagyon ott van, sík konyhaasztalon úgy fekszik, mint egy vízszintes nehéz kődarab, miközben gépelek, a folyamatos hosszú gumitappancs hátul a kijelző alatt, ami eltartja az asztaltól (levegőzés miatt), nagyon hasznos.. (tehát a gép 3 gumitappancson fekszik, nem 4-en. Kettő elöl és egy jó széles hátul).

    Billentyűzet világítás nagyon-nagyon kellemes, féltem, hogy csak halvány-világítás és erős világítás van, off nincs, de természetesen teljesen ki is kapcsolható.

    Elég feltűnő gép amúgy, még anyám és tesómék is "wow"-znak.

    Valszeg még majd nézek bele egy NVMe SSD-t valami nagyobbat második SSD-nek, rendszerre elég a sima 2.5"-ös SATA, inkább a game-ek töltsenek vihargyorsan. :)

    Nem vagyok notebook profi, de egyelőre ömlik az új szag ebből a masinából és teljesen belezúgtam, ahhoz képest, hogy rohadtul nem tetszett a neten elsőre.

    Kijelzőre (zsanérra) vigyázni kell, nálam ez kimerül abban, hogy 70%-80%-ban desktop gép lesz és csak néha megyek vele útra, nem fogom naponta ki-be csukni 10x.

    Touchpad: szidja 1-2 teszt, hogy csak a széleken kattan, középen nem. Hát nekem pont oda esik az ujjam, ahol kattannak, illetve imádom, hogy dedikált gombos, nem egy teljes vízszintes felület két szélét kell nyomogatnom katt-hoz, mint az üzleti céges Lenovo-mon volt. Marha jó, kilóra megvett azonnal.. nem szeretem a gombnélküli egybe-touchpad-eket.

    Hát ennyi. Ja, Samsung DDR4-2400-assal szerelték (akinek ez számít valamit), Seagate 1TB HDD-vel.

    A tanácsadók segítségét köszönöm, csak így tovább mindenkinek, aki itt "dolgozik" :) :R

    Sziasztok.

    PS: annyira új benne 1-2 cucc, hogy a Linux Mint a 1050Ti-t nem ismeri fel (használja, de unknown) és a Realtek ac-s wifit sem, most telepítem ezt is, valahogy alámókolom a drivereket nettel - kb USB tethering lesz sztem a telómmal a wifire, míg lejönnek a csomagok.

    Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

Új hozzászólás Aktív témák