Új hozzászólás Aktív témák

  • un2112

    tag

    Sziasztok!

    Segítséget kérnék az alábbiak mentén.

    (1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
    Egy hónapon belül volna jó.

    (2) A gépre szánt összeg forintban?
    Persze, hogy minél olcsóbb lenne jó, de úgy max. 150K, számlára

    (3) Felhasználás?
    Magammal hurcibálós, irodai munkára való gép kellene, amin azért elszalad egy Gimp, képes lejátszani egy videót, megbízható a wifije - de alapvetően nem kell nagy teljesítményűnek lennie. Mármint, bírjon el egy Wordöt, Excelt, vmi működőképes webböngészőt is.

    (4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
    Max. ha a fiam Plants vs Zombies-t vagy Minecraftot akar használni...

    (5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
    13-14"-es méretű kellene. A kijelzővel kapcsolatban annyi csak az elvárás, hogy ha utazom vele, akkor ne valami nagyon szűk tartományban legyen látható és olvasható. Hogy ha mondjuk az évi kétszer két repülőúton ott szorongok az ülésen, akkor ne kelljen jógapózt felvennem azért külön, hogy lássam, mi van a képernyőn.

    (6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
    Igen, utazáshoz venném, ezért fontos lenne, hogy könnyű legyen (most egy 2,3 kg-os, 15,6"-es Samsung laptopom van, azt egy ponton túl már megérzem), és mégis strapabíró. Tudom, hogy a kettő szinte kizárja egymást, de ha az emberiség képes volt feltalálni a szilikonmellet, akkor tán van strapabíró, ám könnyű anyag is.. :)

    (7) Operációs rendszer?
    Win10, Isten bocsássa meg nekem.

    (8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
    Igazából nem kell nagy tárhely, de ha mondjuk egy hétig a laptopot használom, és ki akarok menteni pár gigabyte fotót vagy videót, akkor azért férjen fel rá.

    (9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
    Webkamera.

    (10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
    Jó a használt is, csak legyen számla, meg ha kell venni hozzá aksit, az elérhető legyen, és ne kerüljön annyiba, mint a gép maga...

    Az van, hogy jó ideje nézegetem már ezeket a 13-14"-es gépeket, és azt látom, hogy vagy irdatlan drágák, vagy használhatatlanok. Spanom, akinek adok a szavára, azt mondja, Asus/Acer/Lenovo semmiképp, HP meg Dell jó, ám azok jellemzően túl drágák és túl nehezek. És hiába van használtan tök jó HP meg Dell, ha ugyanolyan súlyosak, mint a Samsung, amit le szeretnék váltani... De még a súly lenne az a kompromisszum, amit bevállalnék (max. 2 kg-ig), csak akkor tudjam, hogy az egy megbízható gép, és még jó pár évig kiszolgál.
    Tudom, hogy nagyon nehezet kérdezek, ilyen csomag, mint amit összeírtam, kb. nem létezik, de hátha van mégis valami jó ötletetek. Előre is köszönöm!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák