Új hozzászólás Aktív témák

  • hallador

    addikt

    válasz tecsu #138038 üzenetére

    Igazából ez attól függ, hogy milyen a szerviz hálózata.
    Az L sorozat az R sorozat utódja mondanom sem kell, hogy semmi köze már az R szériához. A Lenovo-t mint gyártót nem annyira preferálom, persze vannak kivételek a P széria ilyen.

    Kérdésedre a válasz, ennek a gépnek az alternatívái minőségi sorrendben:

    Dell Latitude E5570 - HP ProBook 650 G3

    Fujitsu Lifebook E557

    Ebben a kategóriában amit a Small Business tetejének, vagy a Medium business-nek is nevezik a Dell és a HP minőségben a tető. A Fujitsu LB E557, Acer TravelMate 658, Toshiba Satellite Pro és nagyon fontos, hogy ennek az az egyik oka, hogy a Dell-nek, és a HP-nak van a legjobb supportja (Magyarországon). Ennek sok oka van.

    A Lenovo sajnos képlékeny/hullámzó minőségi rátát mutatott az elmúlt 5 - 6 évben. Az összes gyártó leadott a minőségből, de ebben a mezőnyben a Toshiba lassan már csak a nevében Toshiba notebook-ot már nem igazán gyártanak. Az Acer Magyarországon a travelmate-al nem igazán igyekszik törődni, Angliában sem annyira. A Fujitsu-t PC üzletágának 51 %-át megvette a Lenovo így ez majd hogyan alakul a többi az kiderül.

    Jelen állás szerint ebből a mezőnyből én a HP-t vagy a Dell-t venném meg.

    A Dell latitude E5580-at kiadják IPS kijelzővel a HP ProBook 650 G3-at nem.

    (#138043) tecsu

    A Netes review-k alapján csak akkor érdemes hinni, ha adott országban adott helyzetben élsz. Például, ha a Prohardveren azt olvasod, hogy a Lenovo a legjobb, vajon miért mert a Lenovo, és az Acer, valamelyest a Fujitsut forgalmazó nagykerek akik protezsálják. Az elmúlr 3 évben nem nagyon láttál sem Dell, Sem tisztességes HP tesztet.
    A Notebookcheck pedig még csak csak korrekt.
    A másik probléma, hogy a review-t minősége attól is függ, hogy milyen a gyártó megítélése az adott országban.

    A Lenovo-t akkor szabad megvenni, ha tudod, hogy az adott országban a supportja garanciája, minőségi szervizhálózata van. Ha ez nincs teljesen mit mondanak a review-k.
    Erre az apple a legszebb példa, amit cseszhetek Magyarországon, mert hiába írnak minden szuper dolgot róla, ha 1 év a garancia rá, és csak akkor jó ha a márka szerelmese vagy, különben, ha nem ezzel keresed a pénzed, akkor csak pénzkidobás.
    Így itt aki egy picit reális senki nem fogja neked nyugodt szívvel ajánlani a Lenovo-t.

    [ Szerkesztve ]

    The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]

Új hozzászólás Aktív témák