Új hozzászólás Aktív témák

  • lordworld

    újonc

    Sziasztok!

    Laptopot keresek már egy ideje, sajnos annyira mélyen nem értek hozzá. Tudnátok segíteni?

    (1) 2-3 hónapon belül szeretném megvenni, gondolkodom azon, hogy a karácsonyi akciókat/black friday/stb.-t megvárjak, hátha jobb áron lehet valamit kapni.
    (2) Az összeg, amit rászánnék 200-250 jmf, max 300 Ft. Nyilván kompromisszum kérdése.
    (3) Elsősorban mérnöki munkákra, CAD szoftverek, grafikus tervezés, programozás (Android Studio, Visual Studio, Eclipse), szimulátorok és emulátorok futtatása, valamint multimédia feldolgozásra használnám (Adobe PS-After Effects-ID-Illustrator, videó, grafikai szerkesztők) - természetesen Microsoft Office termékeket is használnék rajta. Munka és hobbi szinten is foglalkozom ezekkel. Mindenképp szeretnék dedikált GPU-t, lehetőleg NVIDIA kártyát (AMD-vel rossz tapasztalataim vannak, meg mások ezt ajánlották). (4) Nem kifejezetten játékra venném, de néha-néha szívesen cseszem ezzel az időm.

    (5) A kijelző minősége nem a legfontosabb kérdés nálam, lehetőleg ne legyen bazinagy (<15", max 15.6"), felbontása jó lenne, ha minimum fullHD lenne (min. 1080x1920), IPS és matt előny de nem szükséglet. (6) Viszont fontos a mobilitás és hordozhatóság, sokat cibálom ide-oda (egyetem, munka, otthon). Jelenleg 2.3kg-t nyom a gépem, jó lenne, ha könnyebb lenne (ha lehetséges). Jó lenne, ha az akksi is bírná min. 3-4 óráig.
    (7) OS nem fontos kérdés, azt megoldom (van win10-em, linuxot is használok, illetve lehet, hogy virtuális OS-eket is futtatnék).
    (8) Sajnos elég gépgyilkos vagyok, egyszerre sok - erőforrás igényes - alkalmazást és folyamatot futtatok, magamból kiindulva minimum 8Gb memóriáról indulnék felfele. Ráadásul sok - nagy méretű - adatot tárolok (multimédia fájlok). A mostani gépemben van egy 250Gb-s 2.5" SATA SSD-m (Sams EVO 850) és egy terás winchesterem, SSD-t és HDD-t is használnék, adott esetben átszerelem valamelyiket. CD/DVD nem szükséges.
    (9) HDMI gondolom alap, új USB szabványos portok. Tapasztalatok és ajánlások alapján preferálom a HP/Lenovo(/Asus/Dell) márkákat (pl. jó kis Lenovo ThinkPad). Valamint relatív erős processzor is jól jönne (min i5, i7).
    (10) Használt gépeket is keresek.

    Köszi a segítséget!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák