Új hozzászólás Aktív témák

  • aquark

    tag

    LOGOUT blog (1)

    Sziasztok

    1. Mikor lenne esedékes a vásárlás? - Nem mostanában (Ez még csak olyan előzetes érdeklődés részemről).

    2. A gépre szánt összeg forintban? - Kb. 150-200e használt, esetleg 300e új gép esetén.

    3. Felhasználás? 90%-ban: Zenehallgatás, torrent, netezés, lényeg, hogy ne a sokat fogyasztó asztali gép menjen egész nap, hanem egy takarékosabb. 10%-ban: ha nem vagyok itthon, akkor is legyen egy gépem, pl. tavaly kórházban voltam, és hiányzott. (okostelóm nincs, nem szeretem, akkor inkább egy noti)

    4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? - Nem használnám játékra

    5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? - 13 colos matt IPS-re gondoltam, volt a kezemben egy Macbook Air 13, és az nagyon tetszett, de drága, és a MacOS-is idegen nekem.

    6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Ritkán, útközben nem használom.

    7. Operációs rendszer? - Win 11 kompatibilitás (újabb, lehetőleg AMD proci) fontos, hogy 2025 ben ha a Win 10 kifut, ne kelljen kidobnom, vagy Linux-al bajlódnom.

    8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége? - 256(-512)GB SSD, (+ USB-s külső HDD zenének, torrentnek, stb), 8GB RAM.

    9. Egyéb kívánság, speciális igények? - Alacsony fogyasztás.

    10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? - Elsősorban használtban gondolkodom, és lehetőleg HP Pavilion 13 Aero Ceramic White -ben. Kevés használt van piacon, de később lehet veszek egy újat, ha nem találok használtat, vagy nem ajánlotok jobbat. Ez még attól is függ, hogy fogok állni anyagilag.

    Még kérdésem, hogy az említett 13-as Pavilion Aero ajánlott gép-e (ezen fórum szerint műanyag hatású a háza?!), mert fehérben nagyon tetszik, de mást is ajánlhattok.

    szerk: Van belőle Magyar billentyűzetes? - Fontos lenne...

    -Köszi

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák