Új hozzászólás Aktív témák

  • fateless

    veterán

    válasz Prof #2524 üzenetére

    Nem teljesen új gépet vettem, hanem használtat (új gépért nagyon speciális esetben fizetem csak meg a felárat).
    Ennek a gépnek az új ára 1.099 kanadai dollár volt. Én 465-ért vettem meg úgy, hogy Kanadából vettem, ahol francia bill-e volt, amit azért kevésbé szeretnek, az angolhoz szokottak inkább. Emellett a felső műanyag sávban, ahol az antennák vannak, ott van egy icipici sérülés a gépen.
    A sérülés, a más bill és a használt mivolta, valamint a tény, hogy kint már kapható a 2570-es modell teljesen általánossá teszi a fél árat ennél a gépnél. Ha visszaélnék a barátom jóindulatával, vennék 5-6 darabot, majd eladnám idehaza 180-200k körül őket - de nem akarok ilyen módon visszaélni a segítőkészségével.

    AxBattler #2529
    Amiatt nem raknám át az SSD-t a 2530-ból, mert abban egy 1,8-as Intel X18-M van, ami ebben a méretben kifejezetten jól teljesít, de a 2560-asba az optikai meghajtó mellé már be tudták süríteni a 2,5-ös HDD-t is, ami azt jelenti, hogy egy, az X18-M-nél kétszer gyorsabb SSD is belekerülhet a gépbe. Akkor pedig ha az marad, inkább veszek bele egy újat és azt rakom bele (legalább nem kell 1.8 to 2,5 átalakítót sem vennem).
    Az összehasonlítás lehetőségét én is várom. A 2560-as kijelzőjéről több kritikát is hallottam, kíváncsi leszek, hogy ez mennyire zavar majd engem, mivel én amúgy is alacsony fényerőn használom a gépet.
    Az meg oké, hogy a mostani 2530p annyiba van, mint a 2560p lesz, de ehhez két akkum van, egyik ráadásul 9 cellás és új, dokkoló is van, hsdpa kártya is, SSD + HDD kombó, ráadásul könnyebb, szóval nem esélytelen az "öreg" sem. Ha mindent megveszek az új HP-hoz, akkor már jóval drágább lesz...

    Hova tűnt szabolcs? :O

    MOD
    Tikakukac #2581
    Táskával már nekem is gyűlt meg bajom. A gyári HP hátizsákban pl egy gépem kicsit megnyomódott, egy pedig megkarcolódott, mire rájöttem, hogy a táskába mellette berakott iratmappa fém csatja volt az okozó, a hátitatyó okos tervezője pedig nem úgy alakította ki a zsebet, hogy végig van egy elválasztó fal, hanem csak kétharmadig, onnan pedig tépőzáras megoldás. Akkor mérgemben egy ideig visszatértem az atombiztos IBM tatyóhoz. Csak hát az meg - bár a rugdosás ellen is véd - böszme nagy és nehéz.

    [ Szerkesztve ]

    "A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

Új hozzászólás Aktív témák