Új hozzászólás Aktív témák

  • zolee3000

    tag

    Sziasztok!

    Max. 200-210 ezer Ft-ból kéne kihoznom a következőt:

    Kritérium:
    - 15,6”-os matt (AntiGlare) kijelző
    - külön numpados billentyűzet (az se árt, ha kopásálló, cseppálló)
    - strapabíró külső/belső bevonat, zsanérszerkezet,(karcálló szálcsiszolt / galvanizált alu / fém).
    - Ivy Bridge CPU (csak nagyon indokolt esetben vállalnám be a Sandyt) – tudom, a teljesítmény-növekedés nem feltétlenül szignifikáns, de a csíkszélesség csökkentés miatti jobb fogyasztás/hőtermelés mutató egy notebook esetében szerintem fontos + integrált GPU-ból sem mindegy, hogy HD 3000 vagy 4000 (pláne, ha mellette nincs külön VGA)

    A noti munkagépnek kellene egy hivatásos fényképésznek, tehát főleg a Photoshopos képszerkesztést kéne minden mennyiségben (sok kép, sok réteg) röccenésmentesen bírnia (term. külső Full HD-s IPS monitoron). Ezen kívül csak az alap internetes alkalmazások (email, p2p letöltés), valamint office (Word/Excel/Outlook) használat menne és néha egy-egy 720p mkv, de játék egyáltalán nem.
    Fent vázoltakhoz szvsz nem kell nagy izomgép, viszont (mint minden munkaeszköznél) a megbízhatóság, a jó anyagminőség és a tartósság, (hogy sokáig bírja az ide-oda hurcolászást) nagyon hasznos lenne.

    Amiben kompromisszumot kötnék: OS, RAM, HDD (ezeket utólag lehet fejleszteni, pótolni) - Inkább legyen alapból kevés memória és tárterület, valamint Dos/Linux egy small business class gépben, mint sok és Win 8 egy belépő szintűben.

    Két versenyző akadt fenn a rostán: HP ProBook 4540s C4Z18EA és Dell Latitude E5530

    A HP "silányabb", erős hardverrel, a Dell jobb minőségű gyenge hardverrel.
    Nem tudom pontosan megítélni, hogy a fentebb vázolt felhasználási körnek mi az ajánlott rendszerigénye, de alap felállásban egy i5-ös prociban gondolkodtam ("jövő-állóbb", több benne a tartalék), ill. szvsz a dedikált VGA sem ártana, a saját memória miatt (még ha nem is sokkal erősebb, mint az integrált).
    Erősen tartok tőle, hogy a Dell i3-as procija ill. az integrált GPU kevés lenne. Mivel nem cserélhető elemekről van szó, nagyon kellemetlen lenne mellélőni.
    Ebben tudtok tanácsot adni? Mi az a "required" szint CPU-ban ill. GPU-ban, amire szükségem lenne?

Új hozzászólás Aktív témák