Új hozzászólás Aktív témák

  • krisi047

    aktív tag

    Sziasztok!

    Egy kedves barátom számára keresek notebookot, de elég nagy a választék, sajnos nehezen tudok eligazodni már. A következők lennének a szempontok.

    A vásárlás akár máris aktuális lehet, a keretösszeg 200.000, plusz mínusz 20 ezer, ha van esetleg valamilyen bestbuy.

    Méretét tekintve egy 14-15,6"-os tartományban keresünk gépet. Jelenleg egy i3-330M gépet használ, teljesítményben igazából ez elég, kevesebb viszont ne legyen.

    Felhasználása elsősorban irodai dolgokra történik, levelezés, böngészés, Office. Viszont ezt beton stabilan és gyorsan.

    Mivel ma már úgy gondolom ezt kb. 100-120 ezer forintos is gép tudja, a magasabb keretösszeg miértje, hogy ez egy jól összerakott, minőségi, esetleg akár fém házba legyen belepakolva, minél vékonyabb, könnyebb kiadásban, mivel nagyon sokat cipelné. Továbbá nagyon fontos elvárás, hogy az említett felhasználást, tehát a wifis böngészést, szövegszerkesztést használható fényerővel legalább 5-6 órán keresztül bírja akkuról. Ezt sem hiszem, hogy űrtechnológia lenne.

    Kijelzőből a sztenderd HD felbontás is elég, előny lenne a matt kijelző, bár most fényeset használ, és arra sem panaszkodik, tehát nem feltétel. Sajnos nagyon leszűkíti a lehetőségeket.

    Webkamera és mikrofon azért legyen benne, Más extra elvárás nincs, tehát SSD nem kell, tapis kijelző nem kell, de megléte nyilván nem kizáró ok. Operációs rendszer van, az sem kell, viszont legalább 2 év jótállás igen, lehetőleg a korrektebb supportjú cégtől.

    Első körben az alábbi gépre gondoltam: [link]
    Ugyan ordenáré módon tükröződik, de eddigi kereséseim alapján jónak tűnik, hozza az elvárásokat a tesztek alapján, és remélhetőleg jó billentyűzete van, mint a Lenovo-knak általában és úgy tudom a support sem rossz.

    A kérdés az, hogy ez a cég megbízható-e, valamint van-e jobb ajánlatotok? Meg arra sem nagyon jöttem rá, mi a különbség az U430 és az U430p között.

    Köszi előre is!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák