Új hozzászólás Aktív témák

  • meili

    tag

    Sziasztok!

    Mostanában szeretnék két laptopot venni, egyet a feleségemnek, és egyet nekem, mindkettőnk laptopja felett eljárt az idő. Nem látom okát, hogy két különböző gépet vegyek, így valószínűleg két ugyanolyat fogok venni.
    A számomra fontos dolgok:
    - Új laptop a garancia miatt
    - 3 év garancia, mivel tapasztalatom szerint annyi időre számolhatok egy gépnél teljes értékű felhasználásra, amennyi garancia van rá
    - Otthoni felhasználásra kellene: böngészés, filmnézés (játék nem), minimális esély van rá, hogy otthon is nekiállok szoftvert fejleszteni, de gondolom a mai gépek már simán viszik a különböző fejlesztőkörnyezeteket (3D fejlesztésre nincs szükségem). Egyszerre több program futtatása esetén se szaggasson be pár év múlva sem, a felhasználói élmény legyen normális, ne kelljen programindításokra várni, minden átlagos programot töltsön be gyorsan.
    - Szerviz miatt szimpatikus volt nekem a Dell, hogy hibabejelentés másnapján kijönnek és helyben megcsinálják a gépet, remélem, ez most sem változott.
    - Monitor a 15,6"-os kategóriából legyen 16:9 képaránnyal (ne 4:3).
    - Operációs rendszer nélkül legyen
    - Szükségem van nekem i5-ös processzorra, vagy ehhez a felhasználáshoz bőven megfelel az i3 is?
    - A nyolc évvel ezelőtt vásárolt laptopomat is kibővítettem szinte egyből 2 GB memóriára, mégis kevésnek tűnik, gondolom ma már legalább 8 GB kellene bele. Vagy nem kell annyi memória egy megfelelően gyors proci mellé?
    - Tömeg, egyéb nem számít.

    Ha azt mondjátok, hogy kell az i5 és a 8 GB, akkor az alábbi laptopot szemeltem ki:
    [link]
    De ha elég az i3 és a 4 GB, akkor azt sem bánom, ha az alábbi lesz (2 gép esetén már 100.000 Ft a különbség):
    [link]

    Tehát még egyszer a lényeg:
    Tartós konstrukció, felhasználói élmény (gyorsan indítson átlagos programokat, ne szaggasson), 3 év garancia.

    Ezekhez a laptopokhoz lehet dokkolót venni? Mert akkor arra is beneveznék, és így bármelyik laptopot könnyen tudnám csatlakoztatni a szkenner/nyomtató/külső monitor/billentyűzet/egér/egyéb kombinációhoz. Ha nem, akkor nem vennék feleslegesen drágább laptopot csak a dokkoló miatt.

Új hozzászólás Aktív témák