Új hozzászólás Aktív témák

  • dRotHUzaL

    újonc

    Sziasztok!

    Laptop vasarlasa előtt állok, s nincs nagy rálátásom a temára, ezért bátorkodok hozzátok fordulni.
    Ha minden jól megy, szeptemberben kezdem az egyetemet, villamos vagy mechatronikai mérnöki szakon, s ehhez szeretnek egy olyan gépet vásárolni ami az egyetem alatt minel tovább kiszolgál, megbízható, strapabíró konstrukció, de nem kell nagyon falbontó erőműnek lennie.....

    A fórumhoz tartozó, kitöltött kérdőív:

    (1) Iszonyatosan nem súrgős a vásárlás, egy hónapon belül bőven ráér.
    (2) A rászánt összeg felső határa 340000 forint, de nem szeretném feltétlenül, a teljes összeget rááldozni, 200-250k körüli árral ki lennek bekülve, de elsődleges szempont az, hogy jó minőségű strapabíró gép legyen, minél tovább tudjam használni.
    (3) Elsősorban egyetemhez lenne rá szügségem, villamosmérnökin vagy mechatronikai mérnökin, oda lehet, hogy nem árt, ha nem csak böngészésre és officera alkalmas a hardvere.
    (4) Játszani nem jatszok a számítógépen, azonban ha vinne egy-két mondjuk két-harom évnél nem régebbi játékot, akkor lehet játszanék rajta, azonban nem a legújabb, legdurvább játékokkal.
    (5) Filmet nézni szeretek, szóval a FullHD felbontást egy IPS panelal megcéloznám, de ez sem feltétlen elvárás. 15,6'nal nem szeretnék kisebbet, de a 17' már lehet, hogy túl nagy.
    (6) A hórdozhatóság előnyt jelentene, de nem szeretnék ultrabookot, azok nem tűnnek túl strapabírónak.
    (7) Windowst szeretnék rajta futtatni, ha lehet 8ast.
    (8) SSD-t szeről szeretném a rendszert futtatni, és nem tudom, hogy itt mennyire jöhetne szóba az mSATA, de szivesebben maradnék a sima SATAnál. Itt szeretnem megkérdezni, hogy azzal elvesziten-e a garanciát, ha kicserélem benne a gyári Winchestert, mert ha nem akkor a gyárit lecserélve tennék bele egy minőségit. Optikai meghajtót annyira nem használom, de ha lehet, legyen benne.
    (9) Eddig az Asus gépek voltak a legszimpatikusabbak, de nem ragaszkodom a márkához, a jó konstrukció, starpabíró raszterelés az egyik legfontosabb szempont, úgy, hogy a hardveres belső is minél később avuljon el.
    (10) Számlát mindenképpen kell rolla szereznem, megbizhatósági szempontból inkább az új gépet szeretnék.

    Sokáig az Asus Rog G551 volt a legszimpatikusabb (i7 4710HQ, 8GB DDR3, GTX 860M), denem vagyok benne biztos, hogy megéri-e egy ennyire combos gépetvásárolni.

    Illetve azt sem tudom, hogy hol érdemes vásárolni, eddig a Radiumnál és a Digprimeon nézelődtem,nemtudom, hogy ők milyenek, meghogy van-e egyáltalán jelentősége a boltnak, hiszen a garanciát a márkaszervíznél kell érvényesíteni.

    Előre is nagyon köszönöm, ha időt és energiát szántok a kérdésemre, addig is Mineden Jót!

Új hozzászólás Aktív témák