Új hozzászólás Aktív témák

  • andatti

    senior tag

    válasz azbest #13908 üzenetére

    Hát, ebből is folytatásos regény lesz/lett...
    A kolléga azt mondta, hogy neki jó így, hogy kerül-fordul megszakad, nincs jel és nézhetetlenül kockásodik...
    Ma voltam szakboltban, helyben... Amit lefotóztam antenna az "rendes" antenna, csak erősítő nélkül. Szerintük vennem kéne egy majdnem tök ugyan olyat, ami erősítős 7-ért... De annyiért már nagyot is lehet venni. (igaz az el se férne az asztalon). Annyit még mondtak, hogy 2 rugó lenne egy erősítő hozzá, de nekik nincs. Más (kis) antenna nincs.
    Amiket te linkeltél, az nekem szimpatikus, igaz, az E MUX-ról le kell mondanom, :O mivel nem lenne tetőre rakva kéne vagy 15-20 m kábel, ami megint ~ 4 rugó plusz ktg. lenne... de

    Több lehetőséget látok:
    1. Meg kéne próbálnom szerezni egy erősítőt a meglévő (lefotózott) antennához. De nekem homály, hogy milyen kéne hozzá (mekkora erősítő)és azt hova kell tenni, hogy kell beüzemelni... Egyáltalán lehet-e, mert a honi boltos szerint nem lehet, meg nekik amúgy sincs... Ti, vagy telefonon emailben a fotó alapján a bolt tudna segíteni?

    2. Kicserélem egy általad linkelt típusra, amit futárral rendelek meg. Ahogy néztem ehhez van 15 és 24 dB-s erősítő is. + a tápfeladót is meg kéne vennem. A 76%-os jelerősség és minőség miatt szintén nem tudom, hogy mekkora erősítőt kéne vennem, bár ez teljesen más típus, mint amit most használnánk.... Költséghatékonyság miatt jobb lenne egyben rendelni, mert különben sokba kerül a posta ktg.

    3. Vagy, ha van más javaslat, ötlet azt is szívesen veszem! :U :K

Új hozzászólás Aktív témák