Új hozzászólás Aktív témák

  • Dr.GodMan

    csendes tag

    válasz #79335424 #3991 üzenetére

    Helló!
    Én már próbáltam elég sok pupletet de ami a legjobban működött nálam az a 5.28 macpup. Ennek a változatnak két féle kezelőfelülete van de nálam a hagyományos a nyerő!
    Az újabb kiadásokkal nekem az volt a gondom, hogy legtöbbnél valamiért a wifit nem tudtam beállítani. A hálózatot látja teszteli de ha csatlakozni akarok nem történt semmi, gyakorlatilag nem kapcsolódik a hálózathoz. De többnyire vezetékes UTP módszerrel jó, csak a wifi vacakol. Lehetséges, hogy más adapter kellene. Én egy Realtek RTL8191S sticket használok.
    Az újabb puppletek egy része viszont már elég jó és egyértelműbb mint a korabeli változatok. Számomra az tetszett meg ezekben a kis oprendszerekben, hogy kis terjedelműek, megbízhatóak, lényegében mindent tudnak amit kell és nem mellékesen alig terhelik a gépet! Egy régi gép is újra használható lesz!

    Nekem abból van elegem, hogy a windows-ok már lehetetlen méreteket öltenek, win7 14-16GB és hasonlók. Már a driverek is több GB-ot igényelnek, régen csupán pár KB vagy 1-2MB volt! A gép amire windowst telepítek lomhává és lassúvá válik, frissítések letöltése után már csak vergődés a gép használata! Persze sokmagos drága gépeknél annyira nem okoz gondot de kérdem én, a puppy oprendszer hogy lehet, hogy nem lassul be, nem igényel lehetetlen nagy teljesítményű drága gépeket és mindössze csupán 100-200MB!? A win 7 esetén viszont oly mértékű tudás különbség nincs ami indokolná ezt a hatalmas méretet! A gépigény pedig szint úgy hatalmas. Nemhiába ez is csak üzlet! Mindenesetre egy jól felszerelt puppy 200-300MB, emellett mobilis és nincs semmi extra gépigénye! Ha a win7 500-800MB lenne azt mondom minden rendben de sajnos nem így van! A gép belassulása sem véletlenül van a windows-oknál! Persze a puppy anyagi támogatottsága csak töredéke a microsofthoz képest, így a szoftverek támogatása is kisebb. De a lényege azért érezhető, hogy tudásilag nagy mértékben nincs lemaradva a puppy az anyagi hátránya ellenére!

    Remélem mielőbb felbukkan egy igazi kiforrott puppy kiadás ami felülmúlja a jelenlegi oprendszereket!

Új hozzászólás Aktív témák