Új hozzászólás Aktív témák

  • gerpetya

    csendes tag

    Hali!

    Van egy 1-2 hónapos GX620am. Minden faxán müxik rajta egy dolgot kivéve.
    Nemtom ki mennyire találkozott vele, de volt egy billentyűzetes probléma a GX620-akkal (elég sokkal), hogy beragad az egyik gomb (nem fizikailag, csupán a funkcionalitása ragad be) és utána használhatatlan lesz a bill. Na ezt orvosolta egy BIOS és EC firmware frissítés, ami a héten meg is történt.

    Viszont volt még egy gondom előtte a notival, amit azt hittem orvosolni fog a frissítés, de nem tette.
    Cod2-be és Colin2-be vettem észre, hogy néha lefagy a gép. Játszok, egyszercsak fekete kép. A zene vagy esetleg teamspeak (voice chat progi), megy tovább, hang meg minden jó. Ebből következtettem, hogy vidkari gond lesz. Már csak az a jó kérdés, hogy hardveres vagy driveres.

    SP2-es Windows XP oprendszerről van szó és 9600M GT-ről. Kipróbáltam három féle NVIDIA drivert is (amit az MSI ad hozzá, azt is, meg ami a legújabb az NVIDIA oldalán még BETA, de azt is). Egyikkel sem értem el a kívánt eredményt, mindegyiknél újra kifagyott a fent említett két játék egyike random idő után (van amikor fél óra, van amikor pár nap).

    Az oprendszer még BIOS és EC frissítés előtti, gondoltam megnézem egy új, szűz XPvel. XP SP3 fent, mindent felraktam, de pár óra múlva megint előjött a hiba.

    Na, gondoltam itt már csak egy vmi jöhet, a VISTA. Most felpakoltam egy SP1-es Vistát, játszok, stb, úgy néz ki eddig jó (2 napja megy). Ha nem jelentkezik a hiba, akkor gondolom driver gond XP alatt, viszont ha jelentkezik, akkor nagy valószínűséggel hardveres a problem (... ha jól következtetek).

    Nem találkozott vki esetleg ezzel a fekete képernyős problémával XP/Vista alatt?
    Ha igen, milyen megoldást talált rá?

    UI: Memtest és orthos volt, sikerrel vette ezeket az "akadályokat" a gép. (memtest 9szer lefutott, orthos 8 óráig ment gond nélkül).
    Sry, ha kicsit hosszúra sikerült az üzenet.

    Üdv:
    gerpetya

Új hozzászólás Aktív témák