Új hozzászólás Aktív témák

  • helkis

    addikt

    pedig ilyen egy notiteszt.. ;) ez tényleg prototipusteszt, ez alapján határozzák meg, hogy hol van sok, ill kevés anyag, amivel kibírja a gariidőt egy cucc. legyen az autó-mosógép-noti-pda-kenyérpiríró, stb..
    utána azzal fokozzák, hogy nem egyben, hanem komonensenként is költséghatékonyizálják a termelést (én ilyen tesztgépeket tervezek jelenleg (nem notikhoz), de régebben a toshibánál is melóztam, ott inkább a javítás volt a fő munkakör ;)) pl.: a kezdetben a fém mechanikai terheléses alkatrészeket felváltja a műanyag, vannak olyan munkakörök, akinkek az a feladata, hogy hogy lehet minnél olcsóbb-an kihozni "kb" ugyanazt az eredményt a cuccból, a gond ott van általában mikor már nem saját gyártású anyagotat raknak össze, hanem beszállítókat keresnek/bíznak meg a legyártással (ők aztán tudnak spórolni! ;)), a rendelések teljesítéséért sokmindent beáldoznak a gyártók még a szart is elküldik, hogy meglegyen a darabszám, aztán majd visszajön, addigra meg le lesz gyártva a rendes mennyiség. igennagy a verseny. sokat tudék mesélni is, de inkább nem teszem..
    ne legyenek illózióink, a gyártók nem a barátaink, fogyaszási cikkeket gyáranak amik gariidő után tervezetten tönkremennek, ha mégsem akkor kevesebbet használtad az adott dolgot, mint ahogy be volt tervezve, jelenleg csak ezzel a szemlélettel tudják fenntartani magukat a cégek, ill mi is magunkat a túlnépesedő bolygó szükülő erőforrásai miatt. de ez már egy másik történet.. :)
    a márkák között sincs különbség egyébként, adott árkategórián belül, szinte mindegyiknek ugyanaz a belseje, manapság a megbízhatóság inkább a jó minőségellenőrzéssel egyenesen arányos, vagyis ha jó a min.ell. akkor nem kaphatsz eleve szar terméket. de ez is egy másik story.. ;)
    további szép napot! ;]

    "Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org

Új hozzászólás Aktív témák