Új hozzászólás Aktív témák

  • ppeterka

    tag

    válasz JOEPAPA #14110 üzenetére

    Én az E-350-et javaslom, nálunk egy N450-es egymagos Atomot váltott, a feleségemnél - aki erőteljes, és nagyon kritikus felhasználó: most már MSN, Skype, Twitter, Facebook, meg 1000 csilivili Flash-es oldal van mindig megnyitva nála (Chrome-ot használ), plusz OpenOffice néhány, és emellé szokott videót nézni... Igaz, nem HD-set, de a gép röccenés nélkül csak tűr és tűr... Igaz, vettünk bele még 2GB RAM-ot, így most 3GB van benne, az nagyon kellett, anélkül állandóan swappelt. Így viszont a feleségem nem érez különbséget a T6600+GeForce210-es Toshiba notebookjához képest, amit azóta elő se vett, csak egyszer, hogy áttegye róla az adatokat... Azon ritka pillanatokban, amikor odaenged a géphez, akkor nekem az az egyértelmű benyomásom, hogy fürge a gép.

    Szerintem azt a 3D-t ami a levelezéshez kell, az E-350 még sokáig tudni fogja :) A C-50-et saját szemmel még nem láttam, de az Acer 522-vel nagyon szemezek. Csak meg kéne valahogy indokolni otthon :) Szerintem az már azért kompromisszumos kategória, kevesebb dolgot fog egyszerre tudni... Az szerintem már igazi netbook, tehát tudsz vele netezni. Meg videót nézni - külön külön... (de ezt nem tudom méréssel alátámasztani, jó lenne egyet kézbe fogni, alaposan meggyötörni...)

    Sajnos az Intelekkel sincs saját tapasztalatom, pedig azok is nagyon tetszenek, és a maguk módján nagyon jó gépek is. A CPU érdemeit nem lehet elvitatni, egyszerűen brutálisak a Nehalem óta, pedig a Core 2 se volt gyenge eresztés. Ami zavar bennük, hogy Turbo csak az i5-től van, azok meg drágák - legalábbis az UM-esek nagyon...

    Nekem ami döntő érv vol az AMD mellett az az Intel grafikai megoldástól való félelem: a szoftveres támogatás mindig elég gyenge volt (volt amikor a hardver is - i740, valaki?), azt meg nem várhatom el a feleségemtől, hogy a registryben mászkáljon, meg hasckelt drivereket keresgéljen, mert nem megy valami... De mindenki küölönböző, véletlenül se akarlak lebeszélni az Intelről - csak nekünk bejött a Brazos... Videóban szerintem a Brazos előrébb jár, gondolj pl a Sandy Bridge-es 24Hz-es problémára.

    Business gépnek magamnak gondolkodás nélkül Intelt vennék - Atomon kívül persze, mert abban a ketegóriában C-50-et - (eddig mindig jól jártam az Intellel), de tudnám, hogy a grafika terén kompromisszumot kötök.

Új hozzászólás Aktív témák