Új hozzászólás Aktív témák

  • HagaNRG

    őstag

    Szevasztok!

    Teljesen új belépő vagyok netbook téren, mert bevallom, eddig semmibe néztem ezeket a kütyüket.

    4 éve van egy 15.4-es Acerem, azzal tökéletesen elégedett vagyok, sőt inkább 17-es monitoros következő gépben gondolkodtam.

    Most valahogy mégis elkezdtem érdeklődni a netbookok után.
    Néha talán mégis jól jönne, ha munkáb egy ilyen kis, könnyű géppel kéne csak járnom, mint állandóan a nehéz (3kg) plusz töltő, plusz nagy táska Acert cipelni.

    Hétvégente szülőknél rendszeresen netezek ölben, a gép meg csak melegszik a lábamon, a levegőt fújja, mint a barom... arról nem beszélve, hogy éjjel, ágyban használva már igencsak kellemetlen zaja van.

    Ahogy nézem a netbookokban semmi mozgó alkatrész nincs, a hűtés passzív, remélem a melegedéssel sincs gond egyébként sem, azért ezek meg elég nagy pluszt jelentenének az évek óta forrón izzó Aceremhez képest. (persze újabb modellel nyilván nem lenne ilyen problémám)

    Amitől eddig legjobban féltem, az a kis kijelző miatti hazsnálhatatlanság.
    Eddig ha nem tudtam aludni, vagy buszoznom, vonatoznom kellett, mindig az Omniáról néztem filmeket, azonban azt most fájó szívvel eladtam.
    Főleg emiatt kezdtem el érdeklődni a netbookok után, mert ha az Omnia kijelzőjén meg tudtam egy filmet nézni, egy 9-10"-os monitor csak nem lehet annyira vészes.

    Segítsetek kérlek, mit nézzek egy ilyen gépen, ha meg akarom venni, mi a minimum kijelzőméret (ismerős szerint min.11"-et vegyek, de azok meg gondolom drágák)

    Legszívesebben használtan keresnék egy kihasználatlan gépet, ami még új állapotú.
    Olyan 60 ezer körül, ha lehet.

    Köszi előre is bármi tanácsot! (márkák? MSI-vel érdemes foglalkozni, vagy megbízhatatlan márka? 1.6-os atom proci az mire elég manapság? Nagyobb fájlok, pl. 6-8 Gb-s MKV-k kicsomagolása mennyire terheli le? Mostani gépemen kb. fél óráig, vagy tovább tart.)

    Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák