Új hozzászólás Aktív témák

  • Flashcash

    Közösségépítő

    válasz tildy #1380 üzenetére

    Munkanélküli segély más országokban.

    ------------
    Egyébként a magyaroknál jól megfigyelhető az alaptalan dögöljön meg a szomszéd tehene, gyülölködő, undorító hozzáállás amire a topicban is láthatunk példákat.

    Valójában igen egyszerű lenne meghatározni, hol megy el a pénz, hiszen vannak pozitív példák nem messze tőlünk pl. szlovákiában. Náluk az idei év egyik híre az volt, hogy a rokkantnyugdíjasok száma 39ezerre nőtt. Magyarországon ez a szám 650ezer fő. Nálunk semmilyen tényleges lépés nem fog történni ebben az irányban.

    Szlovákiában, már a gazdasági válság előtt 6 évvel, amikor maguktól elkezdték a megszorításokat, azonnal bevezették azt, hogy segély jellegű ellátásokat csak a megszokott összeg feléig nyújtanak, ha valaki 100%-ot szeretne kapni, akkor el kell mennie közmunkában dolgozni. Nálunk semmilyen lépés nem fog történni ebben az irányban.

    Szlovákiában és magyarországon ránézel az adófizetői jövedelemszerkezetre kiderül, hogy nálunk kétszer annyi minimálbéres van mint ott, ezzel kapcsolatban sem lépnek majd.

    A megszorításokról olvasva, nálunk jelenleg a családok azon belül a gyermekvállalásra hajlandó adófizetők, és az adófizetői réteg megsarcolása fog következni, megszorítás helyett. A hosszútávú hatások pedig katasztrófálisak lesznek szerintem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák