Új hozzászólás Aktív témák

  • tildy

    nagyúr

    válasz J.R.Ewing #1397 üzenetére

    Khm.
    Azért nem egészen.
    Én is igent mondtam anno pl.a vizitdíjra. Ennek több oka van: tényleg az megy dokihoz, aki beteg, és nem mindenféle csipp csupp ügyekkel trónol ott.
    20 alkalmat -6000 ft- kellett volna MAX fizetni a többi visszajár.
    Külföldön -pl. németország- tud ez jól müködni.

    "egy társadalomban igenis adókból kell biztosítani az ellátást mindenkinek, és semmilyen közvetlen díjfizetéssel nem szabad akadályozni az orvoshoz jutást."
    Szerintem meg nem. Igenis kell, hogy az egyén is részese legyen valamilyne módon az ellátásnak, különben az lesz mint most van, több ellátottra jut kevesebb befizető.

    De legalább azt megcsinálhatták volna, mint a nyugdíjpénztáraknál is: választható egészségügyi biztosító . Az egyén dönthetett volna, marad államiban, állami ellátásért, vagy részben állami (alapellátás) mellett fizet megfelelő arányban pénztárba is , persze ekkor is ugyanannyi maradt volna a befizetett összeg, csak az egyén dönthette volna el, hova rakja .

    ez a nehogymáazénadómból mentalítás nagyon gusztustalan.
    Ez csak részben gusztustalan. Addig még igazad is lenne, amíg egyeseknek nemcsak jogai de köteleségei is lennének, és ezt betartanák. KÖZteherviselés. Ha mond valamit.
    De ez sajnos nem így van.

    Érdemes a témával kapcsolatban ezt elolvasni .
    (Meg lehetett volna anélkül oldani egyébként ezt, hogy egy rákbeteg horribilis összegeket fizessen, vagy egy műtét 300 ezerbe kerüljön , nemcsak az amerikai példa -amit én sem tartok elfogadhatónak itthon- létezik. )

    Nagyon gáz, hogy itthon normális ellátást csak akkor kap az ember ha fizet. De könyörgöm, ha én havi több tízezer forint tb-t fizetek, akkor lássak már vissza belőle valamit . Ne másnak, magamnak és a családomnak legalább.

    "Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

Új hozzászólás Aktív témák