Új hozzászólás Aktív témák

  • LamaCube

    addikt

    válasz mobal #28918 üzenetére

    Nagy részben igazad van. Be kell látni, hogy ezzel az ellenzékkel nem lesz változás. Viszont nagyon nehéz a vidékieket meggyőzni bármiről is sőt lehetetlen. És ezzel nem ledegradálom őket, hanem inkább hiszékenynek, megfélemlíthetőeknek tartom. A vidéket nem tudják meggyőzni pont azért, amiket az előzőekben írtam. Mindenhol fidesz uralom van. A helyi döbrögik döntenek konkrétan az életük további sorsáról. Közmunka, ilyen-olyan segítségek stb. Munkahelyek alig vannak, így marad a segély és közmunka. Elköltözni nem tudnak vagy nem akarnak, hanem maradnak a langyos fosba, mert úgy gondolják még mindig jobb, mint a hideg szar.

    Elég sokat járok a munkámból kifolyólag pont a homokhátságon és több vidéki helyszínen. Ott a "mi hazánk" és a fidesz. Úgy látom a határ mentén inkább mi hazánk és beljebb a fidesz. Bárkit kérdez az ember vagy feljön a politika. 1 percen belül jön, hogy a migránsok megerőszakolják az unokákat, lányaikat, a fiúkat viszik a háborúba és a többi propaganda. Sajnos, amíg ez van addig mit lehet ezen változtatni?

    Egy újonnan alakuló szervezet , hogyan fogja kinyitni a szemüket? A mostaniak láthatjuk, hogy esélytelenek. Akkor mi lesz? Egypártrendszer folyamatosan. Megmondja a párt, hogy mi jó az embereknek? Akik nem velük vannak, azok kommunisták, balosok stb.

    Teljesen igaz, hogy nem Pesten kell választást nyerni, de pont a pestiek nem látják, hogy mi van vidéken. Vagyis látják a fidesznél és ezt nagyon pontosan ki is használják sajnos. Hidd el nem azért szavaztak a fideszre most sem, hogy de rohadt jól élnek, hanem azért, mert mindig félniük kell valamitől vagy valakiktől. És ezt használja ki mocskosul a fidesz. Nem szükséges nekik megszólítani az embereket, elég ha megfélemlítik őket.

    Ne feledjük MZP rohadt sokat járt vidéken, de legtöbbször gyűlölet fogadta a propaganda miatt. És ő mindenkivel leállt vitázni vagy beszélni még aki leköpte azzal is. Ugye ez a fidesz oldalról 16 éve nem megy. Tehát én inkább a gyűlöletkeltést a fidesz oldalról látom. Itt most nem a facebook fotel kommentjeiről beszélek, hanem arról, hogy próbált egy programot előadni vagy felnyitni a szemeket, hogy ne higgyenek el mindent, amit sulykolnak beléjük. Hogy ezt jól csinálta-e vagy sem az más kérdés. Van Hódmezővásárhelyi kollégám meg ugye itt lakom 20km-re tőle és amit elért a városban az tényleg jó kezdet és jó dolgok. Persze a propaganda mást mond. Most ekézik, hogy Lázár elverte, de azt nem teszik hozzá, hogy Lázár mindig megnyerte a körzetét. Egyedül polgármesterként buktatták meg. Jobb is, hogy nem nyertek a szavazáson, mert kb. 3 hónap alatt kicsinálták volna.

    Nálam, mint írtam már nem számít ki van már hatalmon. Én mindkét rendszerben megtaláltam a boldogulásom. A szociknál tudtam felvenni hitelt a fidesznél meg ki bírtam fizetni 8 évvel hamarabb, mint kellett volna. Amire vágytunk vágyunk azt mind elértük. Engem a gyerekek jövője érdekel. Az oktatás minősége, hogy ne droid nem gondolkodó, bólogató birkák jöjjenek ki a sulikból, hanem kreatív, felelősséggel döntést hozó emberek. Akiket pl. nem lehet behúzni egy rossz hitelkonstrukcióval. Vagy nem lehet megetetni azzal, hogy beállsz a gép elé vagy a monitor mögé és ez az élet.
    Hidd el, ha ennyi pénzt, amit az uniótól kapott az ország a baloldal vagy libsi vagy mit tudom én milyen oldalú kormány lopott volna szét, akkor is ugyanezeket írnám. Reménykedhettünk volna még így is, hogy okés már eleget loptak talán most jut ezekre /nem érdekük/, de az unió megvonja a további lóvét, ha minden igaz /ebben is kételkedem, mert jó kis összeszerelő üzem vagyunk/, akkor miből lesz osztogatás, rezsicsökkentés és árstopok?
    Ennyi "ingyen" pénzt soha nem kapott az ország és mit látunk belőle pl. az oktatásban? Ami az egyik alapja lenne egy társadalomnak, hogy jó és hatékony legyen.

    Szavazni állampolgári kötelesség szerintem. Függetlenül attól, hogy kire megy az x. Azokat se minősítem, akik nem mennek el, csak nem értem meg. Menjen el azt szavazzon érvénytelenül, hogy nincs számára értelmes alternatíva és így fejezze ki a tiltakozását. 7 693 857 szavazóból, 5 216 424 ember szavazott. 2477000 fő nem. Ezeket az embereket kellene valakiknek meggyőzni valamivel, hogy éljenek a szavazás jogával. Felőlem lehet a fidesz is, mert akkor látszik, hogy javulás volt. De azt látom, hogy kb. minden eddigi választásnál. Kivéve 2002-őt ezek a szavazatszámok vannak.

    Attól, mert első szavazó és nem tett bele az államkasszába még lehet jövőképe és elképzelése a saját életéről amit pl. ez az eredmény szétrombolt. Ez nem arról szól, hogy ki mennyit hova rakott. Lehet ez miatt elmegy innen és 10 év múlva Nobel díjat kap. Sajnos legtöbbször csak ilyen példa van a magyar történelemből. Tudom ez demagógia, de van alapja.

    Devizáról- mindkettő benne volt keményen, de nem tettek senki fejéhez pisztolyt, hogy fel is kell venni. Bedőlt a bank szektor mindenhol a világon a válságot is ez okozta, persze az más kérdés, hogy mennyire voltak benne a bankok és kormányok és nem utolsósorban a hiszékeny emberek. Én inkább azt nehezményezem, hogy az én pénzemből is segítették ki a devizahiteleseket. Úgy, hogy én a 20 éves futamidőre 10 évig a hitelt törlesztettem volna a másik 10 évben meg a kamatot. Amit, ha kiszámolunk 100%-os kamat. A devizán még a válságban se volt annyi ezt garantálom, mert még volt 1 év svájci hitelem az autóra és nem kellett duplán fizetnem.

    HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...

Új hozzászólás Aktív témák