Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • petipetya

    nagyúr

    válasz sherlock82 #9438 üzenetére

    Civivi Elementumhoz még annyit, hogy szerintem is jó vele kajálni az alábbiak miatt:
    - a penge íve miatt kényelmes vele deszkán/tányéron vágni
    - a hegy kialakítása miatt könnyű rá felszúrni a falatokat, legyen az akár dinnye vagy hús
    - a penge geometriája miatt jól lehet vele kenni
    - a kerámiatányért nem annyira szereti, de például a Decathlonos műanyag túratányérok nekem beváltak a munkahelyi kajálásra, mert nem b.sszák :D szét a kést
    - a holkeres leélezésnek köszönhetően remekül hatol be az ételbe: a rántott húshoz nem is kell borotvának lennie, de az annál puhább májas hurka és burrito/gyros esetén tapasztalatom alapján sokat számít, hogy mikor volt fenve a bicska

    A legutolsó ponthoz még annyit, hogy a tradi bicskák és a Victorinoxok akkor is jól boldogulnak a puha kajával, ha nem élesek. Köszönhető ez a vékonyabb pengének.

    Nyilván ugyanolyan jó lehet egy FFG leélezésű pengével ellátott, bármilyen márka modellje.

    [ Szerkesztve ]

    "nincs rá lezsóidő"

Új hozzászólás Aktív témák