Új hozzászólás Aktív témák

  • Byk01

    senior tag

    válasz Dr. Akula #5351 üzenetére

    Akkor lehet, hogy csak annyi a baj, hogy túl korán kezdtél el kérdezni. A kérdezéshez is kell némi alap tudás. Ilyen pl. az, hogy az autofókusz rendszernek ugyan része a fókuszmotor, de az lehet a vázban, vagy az objektívben is, de mint írtam, erre a két teszt figyelmes elolvasásával, és összevetésével azért rá lehet jönni. Esetleg úgy rákérdezni, hogy jól gondolod-e, hogy ez-e a helyzet.
    Nekem pl. az nem volt tiszta az elején, hogy a makróobjektívekkel csak közelre lehet-e fókuszálni, vagy pl. a Sigma 70-300 macro használható-e normál teleobjektívként is. Olvastam, tesztet is, fórumot is (aztán idejétmúlttá vált a kérdés azzal, hogy nem volt a vázamban sem és az objektívben sem motor, meg a képminőségről sem elragadtatással beszéltek, akik írtak róla).
    Szóval első az alapok elsajátítása, második a gondolkodás, harmadik a keresés, és csak a negyedik a kérdezés, ha nem találtad meg, vagy nem egyértelmű, amit találtál (ez persze borul, ha sürgős az információ).
    ha nem ebben a sorrendben csinálod, egyesekben az a kép alakulhat ki, hogy tojsz az egészre, nem veszed a minimális fáradságot sem, hogy utánanézz, csak várod, hogy az öledbe hulljon a tudás.

    "Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

Új hozzászólás Aktív témák